Marţi , 7 August 2018

34 de sancțiuni pentru poluare, în Sălaj

În primul semestru din 2018, Garda de Mediu Sălaj  a realizat 352 inspecții din care 158 planificate și 194 neplanificate, în urma cărora au fost aplicate 34 sancțiuni contavenționale din care 11  amenzi și 23 avertismente scrise, dar și o sancțiune contravențională complementară pentru nerespectarea condițiilor impuse prin autorizația de mediu.

 

Aspectele monitorizate în cadrul acestor inspecții dispuse de Garda Națională de Mediu (GNM), Comisariatul General, au fost:  salubrizarea localităților, a malurilor cursurilor de apă și a căilor de comunicație; inventarierea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare și a stațiilor de epurare din județul Sălaj; gestionarea deșeurilor rezultate din activitatea medicală; modul de respectare a condițiilor impuse la depozitele de deșeuri menajere și industriale închise.

 

În 2018 au fost inregistrate și 53 de sesizări din care: 16 au vizat deversări de ape uzate menajere sau insuficient epurate în rigole stradale sau cursuri de apă, 11 pentru gestionarea necorespunzătoare a gunoiului de grajd şi amplasarea adăposturilor în zone locuite, 13pentru  depozitări necorespunzătoare de deşeuri, 3 pentru tăieri de copaci, 1 pentru nerespectarea actelor de reglementare și 4 pentru discomfort cauzat de zgomot.

 

Pentru anul 2018 s-a propus realizarea unui numar total de 789 inspecții din care: 405 inspecții planificate la obiective care fac obiectul procedurii de reglementare pe linia protecției mediuluiși alte 382 inspecții neplanificate.

 

GNM are atribuții în aplicarea politicii Guvernului în materie de prevenire, constatare și sancționare a  încălcării prevederilor legale privind protecția mediului, inclusiv a nerespectării reglementarilor prevăzute de legile specifice domeniului controlului poluării industriale și managementului riscului, substanțelor și preparatelor periculoase, biodiversității și ariilor naturale protejate, fondului de mediu și altor domenii prevăzute de legislația specifică în vigoare.

 

Comentariile celorlalți

Marele jurnalist Gale pe 07.08.2018 la 09:14
La o săptămână după atacul lansat de un ales judeţean, cei care au în grijă un important monument istoric din judeţ şi-au amintit că poate nu ar strica să vină cu o replică. Nu ar fi fost niciun bai că au copt atâta timp un răspuns, dacă bănuielile zvonăraşului privind nişte nepotisme nu s-ar fi confirmat. Nu de alta, dar replica a ajuns la singurul ziar care a scris pe subiect, doar după ce jurnalistul din familie şi-a făcut emisiunea la televizor. Şi-apoi să nu le baţi obrazul?!

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

16 Octombrie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Leu
16 Octombrie 2019
Citeşte mai mult