Joi , 14 Februarie 2019

19 patroni sălăjeni amendaţi în ianuarie de ITM

În luna ianuarie, inspectorii ITM Sălaj au efectuat o serie de controale privind respectarea legislaţiei în domeniul relaţiilor de muncă şi securităţii şi sănătăţii în muncă. Au fost verificaţi, în total, 93 de patroni, din care 19 au fost amendaţi, iar 54 au primit avertismente.

În domeniul relaţiilor de muncă, au fost controlati 53 agenti economici din care 18 au fost sanctionati, aplicandu-se 7 amenzi, in cuantum total de 32.000 lei si  30  avertismente. Principalele probleme constatate pentru care s+au dat amenzi se referă la nerespectarea dispoziţiilor legale privind munca suplimentară, acordarea repausului săptămânal, păstrarea evidenţei orelor de muncă prestate de către fiecare salariat, nerespectarea de către agenţii de plasare atât a  obligaţiei de a organiza o bază de date cu oferte ferme de locuri de muncă în străinătate cât şi de a pastra la sediul social copia contractului individual de muncă încheiat cu angajatorul străin. Deficienţele constatate pentru care s-au aplicat avertismente se referă la nerespectarea prevederilor  privind  sărbătorile legale, completarea registrului general de evidenţă a salariaţilor cu date eronate sau incomplete, nerespectarea termenelor de transmitere a modificării elementelor contractelor individuale de muncă în registrul general de evidenţă al salariaţilor în format electronic, refuzul angajatorului de a pune la dispoziţia inspectorilor de muncă documentele necesare controlului.

 

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost controlati 40  de agenţi economici, aplicându-se o amendă în valoare de  6.000 lei  pentru lipsa controalelor medicale periodice, şi 24 de avertismente. Deficienţele constatate şi sancţionate cu avertisment se referă la lipsa evaluării riscurilor de accidentare şi îmbolnăviri profesionale pentru toate locurile de muncă şi a planului de prevenire şi protecţie, lipsa instrucţiunilor  proprii în domeniul SSM pentru toate activităţile desfăşurate, neutilizarea de către lucrători a echipamentului individual de protecţie, neefectuarea controlului medical periodic  sau la angajare.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

22 Noiembrie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Scorpion
22 Noiembrie 2019
Citeşte mai mult