Miercuri , 10 Octombrie 2018

Ziua națională a produselor agroalimentare românești

 În fiecare an, la data de 10 octombrie este marcată Ziua națională a produselor agroalimentare românești”, conform Legii nr. 168/2017.

Prin produs agroalimentar românesc se înțelege produsul obținut pe teritoriul național din materii prime de bază provenit în proporție de 100 la sută din fermele din România și care au inscripționat pe etichetă drapelul țării noastre.

Sălăjenii vor putea sărbători această zi națională prin consumul de produse agroalimentare românești produse în Sălaj, care se vor găsi în piețele din județ: piața agroalimentară Zalău, Șimleu Silvaniei, Jibou, Crasna.

Acțiunea are ca obiectiv promovarea produselor agroalimentare românești și câștigarea încrederii cosumatorului, având un efect pozitiv pe termen lung asupra producătorilor agricoli prin valorificarea propriilor produse către consumatori, încurajându-se producția agricolă destinată consumatorilor români.

Direcția pentru Agricultură Sălaj îndeamnă sălăjenii la consumul de produse din domeniul agricol și agroalimentar (legume-fructe, produse de panificație, carne și preparate din carne etc).

Pe lângă produsele agroalimentare românești sunt promovate flori, produse cosmetice realizate din uleiuri vegetale, obiecte de decor, costume populare și obiecte de artizanat.

Potrivit informaţiilor primite de la Direcţia Agricolă, Sălajul deține înregistrate un număr de 13 produse tradiționale românești, din care: 10 produse din carne și preparate din carne, două produse  băuturi spirtoase și un produs din lapte - brânzeturi.

„Rugăm consumatorii din județul Sălaj și nu numai, să consume produsele obținute de producătorul agricol în exploatația pe care o deține, să aleagă de pe rafturile magazinelor sau din piețele agroalimentare produsele agricole obținute de fermierii noștri”, se arată într-un comunicat remis de Direcţia pentru Agricultură Sălaj.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

16 Iunie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop