Marţi , 15 Mai 2018

Ziua Eroilor va fi marcată la Șimleu Silvaniei, la Zalău și la Bădăcin

Ziua Eroilor va fi marcată și în acest an în mai multe localități sălăjene, printre care se numără și satul lui Iuliu Maniu, orașul Șimleu Silvaniei și municipiul Zalău. Astfel, joi, 17 mai, vor fi organizate o serie de activități.

La Bădăcin, Ziua Eroilor, care este o sărbătoare națională cu prilejul căreia se face pomenirea tuturor eroilor români căzuți de-a lungul timpului la datorie, în lupta lor pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării, va aduce laolaltă credincioși și reprezentanți ai bisericilor greco-catolică și ortodoxă ce se vor întâlni după celebrarea sfintei liturghii la Monumentul Eroilor din localitate pentru a ridica un parastas, pentru a depune coroane de flori în memoria ostașilor neamului și pentru a prezenta câteva  cuvinte legate de semnificația acestei zile. La această manifestare și-au anunțat prezența și un grup de elevi de la Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” din Șimleu Silvaniei care își propun să viziteze ulterior Casa Memorială „Iuliu Maniu” din Bădăcin.

La Șimleu Silvaniei, cu prilejul Zilei Eroilor şi a Sărbătorii Înălţării Domnului, Primăria oraşului Şimleu Silvaniei şi Garnizoana Şimleu Silvaniei îi invită pe șimleuani la manifestările organizate în memoria celor care de-a lungul timpului şi-au aşezat propria viaţă la temelia devenirii şi împlinirii istorice a poporului român pentru apărarea vetrei şi a credinţei strămoşeşti, pentru libertate, demnitate şi unitate statală. Comemorarea va începe cu o slujba religioasă de pomenire ce va avea loc la Troiţa din faţa Bisericii Ortodoxe nr.1, joi, 17 mai, începând cu  ora 12,00, şi va fi urmată de depuneri de coroane, jerbe si buchete de flori, un program artistic şi defilarea gărzii de onoare.

La Zalău, evenimentul va fi marcat printr-o activitate ce face trimitere la împlinirea în acest an a 100 de ani de la Marea Unire, astfel că 100 de copii vor aprinde 100 de lumânări și vor depune 100 de flori la monumentele funerare din Cimitirul Eroilor din Zalău. Instituțiile organizatoare - Instituţia Prefectului Judeţului Sălaj, Primăria Municipiului Zalău și Consiliul Județean Sălaj - invită locuitorii urbei la ceremonialului militar-religios de pomenire a eroilor neamului, organizat la Cimitirul Eroilor, o manifestare ce va avea loc joi, 17 mai, de la ora 12,00, la Cimitirul Eroilor din Zalău. Prin acest eveniment, organizatorii, alături de toți cei prezenți, își vor arăta recunoştinţa şi preţuirea față de jertfa supremă a eroilor, pentru libertatea, demnitatea şi apărarea patriei noastre strămoşeşti.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

17 Ianuarie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei