Joi , 17 Mai 2018

Ziua Eroilor, sub semnul Centenarului

 Cunoscuți sau necunoscuți, eroii nu mor niciodată. De ziua lor, joi, în anul Centenarului, 100 de copii au aprins 100 de lumânări și au depus 100 de flori la monumentele funerare din Cimitirul Eroilor din Zalău.

Cu ocazia Zilei Eroilor, în organizarea Instituţiei Prefectului Judeţului Sălaj, a Primăriei Municipiului Zalău și a Consiliului Județean Sălaj, joi, 17 mai, de Ziua Eroilor, a avut loc un ceremonial militar-religios de pomenire a eroilor neamului, organizat la Cimitirul Eroilor din municipiu. Au depus jerbe de flori reprezentanții Parlamentului, Instituției Prefectului, ai Consiliului Județean Sălaj, Primăriei Municipiului Zalău și Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria” Filiala Sălaj.

Câștigătorii concursului „Eroii sălăjeni şi faptele lor”, premiaţi de Ziua Eroilor

În cadrul manifestării care a marcat Ziua Eroilor, desfăşurată joi la Cimitirul Eroilor din Zalău, prefectul judeţului Sălaj, Florin Florian, i-a premiat pe câştigătorii ediţiei din acest an a concursului „Eroii sălăjeni și faptele lor”.   

Concursul „Eroii sălăjeni și faptele lor”, ediția a IX-a, face parte din suita manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri și s-a adresat elevilor de gimnaziu și liceu. Anul acesta, concursul a avut ca temă realizarea unui eseu cu tema „Sălajul și Marea Unire". Cele mai reprezentative lucrări vor fi publicate de Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj într-o broșură care va fi distribuită în luna septembrie, cu ocazia comemorărilor de la Ip și Treznea.

La secţiunea liceu, premiul I a fost obţinut de Ana-Maria Borz, clasa a XII-a A la Colegiul Național „Simion Bărnuțiu Șimleu Silvaniei, profesor îndrumător Maria Borz. La secţiunea gimnaziu premiul I a fost adjudecat de către Leonardo-Mario Sabou, clasa a VII-a B la Școala Gimnazială „Gheorghe Lazăr”, profesor îndrumător Cristian Taloş. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

17 Ianuarie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei