Luni , 16 Ianuarie 2017

Ziua Culturii Naţionale, marcată la Colegiul Tehnic API Zalău

 La începutul acestei săptămâni, elevii și profesorii de la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău au celebrat Ziua Culturii Naționale printr-o serie de activități cultural-artistice desfășurate sub genericul ,,Repere ale culturii române”.

Acest moment a oferit, deopotrivă elevilor şi profesorilor, oportunitatea de a realiza o activitate interdisciplinară ocazionată de aniversarea celor 167 de ani de la nașterea ,,poetului nepereche” şi prezentarea vieţii şi activităţii unor personalităţi marcante din istoria şi cultura română.

Imaginea acestei mari valori a culturii naționale - Mihai Eminescu - a fost conturată printr-o  reprezentaţie scenică realizată de elevii şcolii.

Fundamentul culturii moderne române s-a pus odată cu organizarea statului național. Acest moment istoric, Unirea Principatelor din1859, a fost evocat de asemenea printr-o prezentare realizată de profesorii de istorie.

Activitatea s-a încheiat cu prezentarea revistei „Vitralii”, în paginile căreia se regăsesc atât activităţile acestui proiect regional, cât şi gândurile, creaţiile, preocupările elevilor şi profesorilor de la API. Activitatea a fost coordonată de prof. Monica Rusan, în cadrul Proiectului regional „Europa contemporană - unitate în diversitate”.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

19 Martie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Gemeni
19 Martie 2019
Citeşte mai mult