Miercuri , 7 Februarie 2018

Ziua Bolilor Rare, marcată la Zalău

 Alianța Națională pentru Boli Rare România în parteneriat cu Asociația Prader Willi din România va organiza la Zalău o campanie de Ziua Bolilor Rare. Cu această ocazie, va fi organizat un workshop în data de 8 februarie, la care sunt aşteptaţi să se alăture specialişti din domeniul medical.

Ziua Bolilor Rare 2018 dorește să sublinieze importanța cercetării și a îngrijirii integrate în domeniul bolilor rare. Sunt implicaţi specialiști în managementul integrat al bolilor rare să aibă ocazia să schimbe experiențe și să formeze o rețea de colaborare.

“Așteptăm la acest workshop medici, asistenți medicali, asistenți medicali comunitari, mediatori sociali, asistenți sociali, manageri de caz, educatori, învățători, profesori, psihologi, terapeuți care în munca lor se întâlnesc cu persoane afectate de boli rare”, se arată într-un comunicat remis de reprezentanţii Asociaţiei Prader Willi.

Workshopul se va desfăşura joi, la ora 11, și agenda va avea mai multe tematici : prezentarea campaniei Ziua Bolilor Rare, povești ale pacienților, opinii ale specialiştilor, prezentarea proiectului INNOVCare și managementul de caz la persoanele cu boli rare. La final va avea loc o masă rotundă la care vor fi dezbătute aspecte legate de nevoile și posibilitățile persoanelor cu boli rare.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

13 Decembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Capricorn
13 Decembrie 2018
Citeşte mai mult