Adresa
oras, România
telefoane
office@salajeanul.ro
Vineri , 7 Septembrie , 2018

Zilele Siguranţei Rutiere Michelin, la finalul săptămânii viitoare

de Ioana GALE

Michelin organizează pe 15 septembrie, în intervalul orar 9,00 – 18,00, cea de-a VII-a ediție a „Zilelor Siguranţei Rutiere Michelin”, un eveniment ce se va desfășura pe Platoul de Marmură din municipiul Zalău.

 

Astfel, ediția din acest an a „Zilelor Siguranţei Rutiere Michelin”, ce se adresează deopotrivă atât celor mici, cât și celor mari, propune jocuri, concursuri şi activităţi interactive care să faciliteze înțelegerea regulilor de bază ale siguranţei rutiere. Provocarea distractivă revine pentru micii biciclişti cu vârste cuprinse între 4 și 11 ani, pentru care Michelin a pregătit un traseu de biciclete.

 

De asemenea, organizatorii pun la dispoziția participanților o mașină de curse originală ce a participat la circuitul DTM şi care va oferi o experiență intensă de circuit de curse.

De la eveniment nu vor lipsi nici simulatoarele „Reflex” şi „Impact”, create special pentru a testa spiritul de reacție și viteza, dar și pentru a arăta participanților importanța folosirii centurii de siguranță atât pentru soferi, cât și pentru pasageri.

 

Micii participanți se vor putea juca în nisip, vor putea colora desene pe teme de siguranţă rutieră și se vor putea plimba cu mașinuțe.  

 

Până acum și-a confirmat prezența campionul de raliuri Alex Filip, alături de mașina sa de curse și campionul naţional de ciclism Alex Ciocan, care va da startul traseului de biciclete.

 

Toţi cei care doresc să afle mai multe detalii legate de eveniment, dar și programul pregătit de Michelin o pot face pe pagina de Facebook a evenimentului.

Evenimentul este realizat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj, Poliţia Municipiului Zalău şi Primăria Municipiului Zalău.