Marţi , 10 Iulie 2018

Zilele de 20, 21 și 22 vor avea gust de tradiție la Marin

Cea de-a treia ediție a evenimentului  „Zilele AuGust la Marin” se va desfășura în intervalul 20 – 22 iulie, un eveniment organizat cu scopul de a promova tradițiile și obiceiurile locale, prin cântec, port popular, vorbe, dansuri, mâncare și îndeletniciri. În cadrul edițiilor anterioare, a fost reconstituită o nuntă din anul 1941, dar și o poveste de însurătoare a unui localnic. Printre activitățile realizate până în prezent de Patricia Toma, inițiatoarea evenimentului și a evenimentelor conexe de promovare a specificului local, s-a readus în atenția publicului, după decenii, cultivarea cânepii, iar prin amenajarea Casei Marinei, localitatea a fost nominalizată pentru a intra în topul celor 10 cele mai atractive destinații turistice de la nivel național.

 

„Pentru perioada 20-22 iulie ne propunem un eveniment extins pe mai multe zile, care va cuprinde ateliere de creație, tabără pentru copii, spectacol, reconstituri, proiectie de film în aer liber etc, pornind de la planul evenimentelor organizate în anii trecuți, însă cu mult mai multe elemente noi”, precizează Patricia.

Ediția din acest an pregătește și surprize, printre ele un concurs de fotografie ce se va desfășura pe parcursul celor trei zile de eveniment, iar câștigătorul  va putea beneficia de o noapte de cazare gratuită în casa tradițională  sau de un tricou inscripționat „Fiii Marinului”.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

23 Martie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Taur
23 Martie 2019
Citeşte mai mult