Miercuri , 12 Septembrie 2018

Zi de foc pentru pompieri

 Sirenele au sunat nebuneşte marţi după-amiază pe şoselele judeţului. În interval de trei ore, autospecialele au plecat pentru a stinge trei incendii: unul la Horoatu Crasnei, un altul la Poarta Sălajului, iar ultimul la Zalău.  

A fost o zi de foc pentru pompieri. Marţi, puţin după ora 15.00, a fost dată alarma. Trei incendii consecutive au izbucnit pe raza judeţului, în locuri diferite, după cum precizează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” al judeţului Sălaj. „Marţi, la ora 15.34, Secţia de pompieri Şimleu Silvaniei şi SVSU Crasna au intervenit la un incendiu izbucnit la o anexă din localitatea Horatu Crasnei. Cauza probabilă de incendiu a fost de natură termică (folosirea unui aparat de sudură fără respectarea măsurilor de protecţie). Au ars 60 mp din acoperişul anexei, aproximativ 200 mp din acoperişul locuinţei, un autoturism de teren, circa 300 kg de cereale, piese de mobilier şi alte bunuri”, a precizat lt. col Lucian Jacodi, purtător de cuvânt al ISU SMURD Sălaj.

Însă dezastrul nu s-a oprit aici. O oră mai târziu, pompierii zălăuani au fost solicitaţi să intervină la un incendiu izbucnit la acoperişul unei case din localitatea Poarta Sălajului, iar la puţin timp după această intervenţie un alt incendiu a izbucnit la anexa unei gospodării din Zalău. „O oră mai târziu, pompierii zălăuani au fost solicitaţi să intervină la un incendiu izbucnit la acoperişul unei case din localitatea Poarta Sălajului. Cauza probabilă de incendiu a fost de natură electrică (aparat lăsat sub tensiune). Au ars aproximativ 300 mp din acoperiş şi diferite bunuri depozitate în podul imobilului. La ora 18.36, Detaşamentul de pompieri Zalău a fost solicitat să intervină la un incendiu propagat de la vegetaţia uscată la anexa unei gospodării învecinate situate pe strada Ioan Barbu din municipiu. Au ars aproximativ 30 m gard fibră de sticlă, acoperişul anexei pe 12 mp, izolaţia casei pe circa 20 mp şi alte bunuri depozitate în anexă”, completează Lucian Jacodi. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

23 Iulie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Fecioara
23 Iulie 2019
Citeşte mai mult