Vineri , 9 Februarie 2018

Zeci de sălăjeni, prinşi cu maşinile neîmatriculate

 Punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat constitue infracțiune și se pedepsește. În anul 2017, aproape 60 de şoferi au fost depistaţi în trafic, de către poliţiştii sălăjeni, conducând autovehicule neînmatriculate sau neînregistrate. Alţi opt au fost surprinşi în trafic în timp ce conduceau autovehiculele cu număr fals de înmatriculare.

Și în luna ianuarie a acestui an, polițiștii rutieri au identificat în trafic opt șoferi care conduceau autovehiculele neînmatriculate sau neînregistrate pe drumurile publice.

O astfel de faptă a fost constatată ieri (joi, 8 februarie a.c.) de polițiști din cadrul Biroului de Ordine Publică, pe bulevardul Mihai Viteazul, din municipiu..

Un tânăr de 30 de ani, din Zalău,  a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul prin zona menționată, deși autorizația provizorie de circulație era expirată din data de 7 februarie a.c.

Oamenii legii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de punere în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

Potrivit articolului 334 Cod Penal, punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.

De asemenea, punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

Totodată, tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, iar conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărei plăcuțe cu numărul de înmatriculare sau înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulație în România, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

12 Decembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Săgetător
12 Decembrie 2018
Citeşte mai mult