Miercuri , 16 Mai 2018

Zeci de persoane fără permis, depistate în trafic de poliţişti

 Polițiștii rutieri au depistat în primele patru luni ale acestui an, 33 de persoane care au condus vehiculele fără a deține permis de conducere. Alte 12 persoane au fost depistate în timp ce conduceau vehiculele pe drumurile  publice cu permis necorespunzător categoriei din care face pare vehiculul respectiv.


„Șofer” fără permis depistat în trafic de poliţiști
La data de 14 mai a.c., în jurul orei 17.00, polițiști din cadrul Secției 5 Poiție Rurală Hida au depistat un tânăr de 21 de ani, din comuna Hida, care a condus mopedul, pe Drumul Comunal 50, prin localitatea Sîmpetru Almașului, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În urma verificărilor efectuate de polițiști s-a stabilit că mopedul nu era nici înregistrat/înmatriculat.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Nu conduce dacă nu deţii permis de conducere!
Conform articolului 335 Cod Penal, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani.
De asemenea, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv, ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat, ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. Cristina POP
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

17 Ianuarie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Fecioara
17 Ianuarie 2019
Citeşte mai mult