Joi , 10 August 2017

Zeci de pelerini, în drumul spre Nicula

 Joi dimineața, peste 50 de credincioși din Bobota și Derșida au pornit în pelerinaj spre Mănăstirea Nicula din Județul Cluj, unde vor participa la Ceremonialul Religios prilejuit de sărbătoarea Sfânta Maria și se vor închina la Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului.

Sunt 150 de kilometri pe care pelerinii din comuna Bobota îi străbat pe jos pentru a ajunge la Mănăstirea Nicula, unde pe 15 August, zeci de mii de credincioși din toată țara se adună pentru a lua parte la Ceasurile de Veghe și la ceremonialul religios care se desfășoară.

Pelerinajul de la Nicula este o tradiție pentru locuitorii comunei Bobota, care este transmisă din generație în generație. În acest an, tradiția este dusă mai departe de 28 de localnici din localitatea Bobota și 30 de credincioși din localitatea Derșida: "Credinţa le dă putere! Peste 50 de credincioşi din Sălaj au pornit joi dimineaţă în pelerinaj spre mănăstirea clujeană Nicula, cale de 150 de kilometri, distanţă pe care o vor străbate pe jos. Pelerinii vor fi prezenţi la manifestările religioase prilejuite de sărbătoarea Sfintei Maria.Cum s-a crăpat de ziuă, 28 de localnici din comuna sălăjeană Bobota au primit binecuvântarea preotului paroh, au spus o rugăciune de călătorie şi au înconjurat de trei ori biserica din sat. Grupul a pornit apoi în pelerinaj la Nicula (Cluj), acolo unde, pe 15 august, se adună zeci de mii de oameni din toată ţara pentru a celebra Adormirea Maicii Domnului. Tot ieri dimineaţă, din satul sălăjean Derşida au plecat alţi 30 de credincioşi, având aceeaşi destinaţie" , se arată pe pagina de Facebook Pelerinaj Nicula. 

Cele două grupuri poartă în față o cruce cu o coroană de flori şi cu un ştergar alb, înflorat, ce va fi purtată prin rotaţie de credincioşi. Sunt însoțiți și de o căruţă, unde sunt așezate bagajele pelerinilor și în care pot călători în caz că se simt rău persoanele mai sensibile din grup. Pe drum, pelerinii dorm în diferite încăperi ale localnicilor din satele prin care călătoresc, unde sunt primiți cu brațele deschise. După încheierea manifestărilor religioase, pelerinii se vor întoarce pe aceeași cale.

 Potrivit persoanelor care au străbătut calea pe jos până la Nicula, călătoria este un prilej de reflecție și are o deosebită valoare spirituală. 

Comentariile celorlalți

Smaranda pe 11.08.2017 la 08:47
Buna ziua, Vă mulţumesc pentru sesizare. A fost o greşeală în comunicat, pe care o vom corecta.
Cristina pe 10.08.2017 la 22:35
Ce dată e astăzi d-na Smaranda? Articol scris pe postări de pe FB

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

23 Iulie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Taur
23 Iulie 2018
Citeşte mai mult