Miercuri , 2 Noiembrie 2016

Zalăul celebrează “Anul Cinematografiei Ruse”

Evenimentul “Zilele Filmului Rus” şi-a deschis porţile. La deschiderea evenimentului a luat parte şi un reprezentant al Ambasadei Federaţiei Ruse, directorul Centrului Rus de Ştiinţă şi Cultură din Bucureşti, Natalia Muzhennikova.

Festivalul Filmului Rus de la Zalău face parte din caravana cinematografică organizată pe teritoriul nostru pentru celebrarea anului cinematografiei ruse. Astfel, 2016 a fost declarat de către preşedintele Federaţiei Ruse Vladimir Putin anul cinematografiei ruse, eveniment celebrat în oraşe din peste 30 de ţări prin prezentarea unor filme de succes.

În premieră, pe harta acestui maraton cinematografic se află şi oraşul Zalău. Prezentă la Zalău din partea Ambasadei Federaţiei Ruse, directorului Centrului Rus de Ştiinţă şi Cultură din Bucureşti a declarat că Zalăul este un oraş de care se simte foarte apropiată datorită oamenilor de calitate pe care a avut ocazia să îi cunoască din oraş.

În organizarea evenimentului a fost implicat şi omul de afaceri sălăjean, Gabriel Antoniu Lavrincik, care s-a declarat un admirator al culturii ruse, în mod special în ceea ce priveşte cinematografia.

În antecamera Sălii “Dialoguri Europene” din Clădirea Centrului de Cultură şi Artă al judeţului Sălaj, cinefilii pot admira o expoziţie de fotografii realizată de concernul „Mosfilm”, cuprinzând scene ale filmelor”Moscova nu crede în lacrimi”, ”Mă plimb prin Moscova”, ”Curierul”, ”Anna Karenina”, ”Război şi pace”, ”Gara Belarus”. Prin această expoziţie, vizitatorii au astfel posibilitatea de a se familiariza cu modalitatea în care se realizează filmele, cu modul în care regizorul şi operatorul lucrează la film, cum actorii ”intră” într-un rol.

La Zalău, festivalul “Zilele Filmului Rus” face parte din programul “Muza Fest” şi se desfăşoară până vineri, 4 noiembrie. În această perioadă, sălăjenii au ocazia să vizioneze filme consacrate ale cinematografiei ruse, premiate la festivaluri internaţionale.  Partenerii evenimentului sunt: Centrul Cultural al judeţului Sălaj, Centrul Cultural din Satu-Mare, Asociaţia de Cooperare România-Rusia, Asociaţiile „Fest Film”, „ArtViva”, Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Universitatea din Craiova, Comunitatea ruşilor lipoveni filiala Mangalia.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

26 Martie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei