Marţi , 30 Ianuarie 2018

Zalăul a devenit centrul manifestărilor de comemorare a Holocaustului

 Primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt, a primit ieri la primărie oaspeţi de seamă, personalităţi ale comunităţii evreieşti din România şi reprezentanţi ai ambasadelor străine din România.

Cel mai important eveniment dedicat Zilei Internaţionale a victimelor Holocaustului a avut loc marţi, la Zalău. Aici a avut loc reuniunea celor mai importanţi reprezentanţi ai comunităţii evreieşti din România, dar şi reprezentanţi ai ambasadelor străine din România, precum Ambasadorul Statelor Unite - Hans Klemm, ambasadorul Ungariei, reprezentantul Ambasadei Federaţiei Ruse.

Însă înainte de comemorarea propriu-zisă, primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt, i-a primit pe oaspeţi la sediul primăriei, arătându-şi susţinerea faţă de comunitatea evreiască din Sălaj. Deschiderea autorităţilor locale faţă de comunitatea evreiască a fost punctată chiar de către preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, Aurel Vainer. Totodată, Aurel Vainer a punctat importanţa prezenţei reprezentanţilor a două ambasade în România.

„Avem astăzi două personalităţi deosebite ale unor state importante de pe harta lumii şi cu impact în viaţa românească, pe Excelenţa Sa domnul ambasador Klemm,  un prieten al României, al Federaţiei personal, şi al statului care astăzi se numeşte Federaţia Rusă, domnul ministru-consilier Igor Iniushkin. Nu ne-am cunoscut, ne cunoaştem acuma, sunt sigur că vom fi în relaţii foarte bune, cum suntem cu domnul ambasador Kuzmin”, a spus  Aurel Vainer, preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România.

Pe lângă mesajele de întâmpinare  transmise, gazdele au oferit şi un mic moment artistic susţinut de elevii Liceului de Artă „Ioan Sima” din Zalău. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

14 Decembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Capricorn
14 Decembrie 2018
Citeşte mai mult