Luni , 8 Aprilie 2019

Zălăuanii au ales investițiile prioritare

În cadrul campaniei „Alege priorităţile oraşului tău”, zălăuanii și actorii locali au putut vota în perioada 22 ianuarie-22 martie, au putut ierarhiza 10 proiecte pe care le consideră esenţiale pentru dezvoltarea Zalăului. În urma voturilor exprimate, cea mai importantă investiție pentru municipiu a fost desemnată Autostrada A3 Transilvania, Nădășelu-Suplacu de Barcău, un proiecte estimat la peste 700 milioane de euro. Îi urmează varianta de ocolire Zalău, pe locul al doilea, şi extinderea, reabilitarea, modernizarea şi dotarea secţiilor exterioare ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, pe locul al treilea.
 
Clasamentul este completat, în ordine, dezvoltarea infrastructurii de transport Zalău prin deschiderea de noi legături spre Centura Ocolitoare şi între zone ale municipiului), dezvoltarea Parcului Industrial şi a Parcului Logistic Zalău, dezvoltarea transportului public metropolitan, drumul TransRegio Sălaj (Zalău-Satu Mare), reabilitarea DJ 191C Nuşfalău-Crasna-Zalău-Creaca, variantele de ocolire pentru Crişeni şi Şimleu Silvaniei şi amenajarea şi modernizarea căii ferate pentru introducerea unei linii de tramvai uşor pe traseul Gara Veche-Gara Zalău-Hereclean. Valoarea totală a acestor 10 proiecte depăşeşte 10 milioane de euro.
 
Campania „Alege priorităţile oraşului tău” a fost derulată în perioada 22 ianuarie-22 martie, de Banca Mondială, în parteneriat cu Federaţia Zonelor Metropolitane şi Aglomerărilor Urbane din România şi cu sprijinul autorităţilor publice subnaţionale, în Bucureşti şi cele 40 de reşedinţe de judeţ din România. Demersul și-a propus identificarea celor mai importante proiecte metropolitane pentru comunitatea locală.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

19 Iulie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop