Luni , 21 August 2017

Workshop European de Biologie Moleculară, organizat de Centrul de Cercetări Biologice Jibou

Pentru prima dată, România este gazda Workshop-ului European de Biologie Moleculară în domeniul Cianobacteriilor. Evenimentul este organizat de Centrul de Cercetări Biologice Jibou, în perioada 20-24 august 2017.

În jur de 200 de cercetători de renume mondial din domeniul biologiei moleculare şi a Cianobacteriilor din 30 de ţări vor participa la Woorkshop-ul European de Biologie Moleculară a Cianobacteriilor, un eveniment ştiinţific de prestigiu, organizat de Centrul de Cercetări Biologice Jibou. Evenimentul face parte dintr-o serie de întâlniri de succes şi este organizat sub egida Federației Europene a Societăților de Microbiologie (FEMS – Federation of European Microbiological Societes) și Societatea Internațională de Studiu a Fotosintezei (ISPR – International Society of  Photosynthesis Research) într-un hotel din Cluj-Napoca, a precizat directorul general al Centrului de Cercetări Biologice Jibou, Cosmin Sicora. Invitaţii speciali ai evenimentului sunt cercetătorii Lucas Stal, Royal Netherlands Institute for Sea Research (NIOZ), Yerseke and University of Amsterdam, Netherlands şi Susan S. Golden, Division of Biological Sciences, UC San Diego, USA, un pionier în domeniul cercetării Cianobacteriilor.

Menţionăm că rezultatele obţinute de CCB Jibou în studiul de Cianobacteriilor se bucură de recunoaştere ştiinţifică internaţională, fiind publicate în reviste internaţionale de prestigiu precum Nature sau Science.

Centrul de Cercetări Biologice Jibou a realizat investigaţii ştiinţifice în domeniul cianobacteriilor din 2008-2009. Potrivit oamenilor de ştiinţă, studiul cianobacteriilor îşi găseşte aplicaţii în bioenergie, rezolvând astfel problema surselor de energie după epuizarea surselor neregenerabile, respectiv petrolul, cărbunele şi gazele naturale. Altfel formulat, cianobacteriile pot fi soluţia la criza energetică.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

13 Decembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Rac
13 Decembrie 2018
Citeşte mai mult