Miercuri , 18 Martie 2020

Volum despre cooperativizare

 

Lucrările prezentate în cadrul Simpozionului științific „Cooperativizare și decooperativizare în România”, ce a avut loc la Zalău, în toamna anului trecut, sunt reunite într-un volum pe care cei interesați îl pot achiziționa de la Muzeul Județean de Istorie și Artă.

În anul 2019 s-au împlinit 70 de ani de la debutul colectivizării forțate a agriculturii în România. În acest context, Muzeul Județean de Istorie și Artă-Zalău a organizat simpozionul științific cu tema „Cooperativizare și decooperativizare în România”.

Manifestarea a fost organizată de Muzeul din Zalău, în parteneriat cu Institutul Național pentru Studiul Totalitarismului și Institutul de Investigații a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc și și-a propus să abordeze, într-o manieră critică și documentată, procesul colectivizării forțate a agriculturii în România, precum și politicile și măsurile care au căutat să reinstaureze ordinea anterioară regimului comunist, după 1989.

Evenimentul s-a desfășurat la Zalău, în perioada 11-12 octombrie 2019, și a adus laolaltă reputați cercetători din întreaga țară, care au conferențiat pe teme privind cooperativizarea și decooperativizarea în România. În total au fost prezentate 18 comunicări științifice, 16 dintre ele fiind publicate în volumul cu același titlu, de care s-a îngrijit dr. Marin Pop, inițiatorul și organizatorul simpozionului științific. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei