Vineri , 8 Februarie 2019

Volum dedicat mișcării de rezistență anticomunistă din Cristolț

 

Un volum dedicat mișcării de rezistență anticomunistă din Cristolț, semnat Livia Cheșeli, a văzut, recent, lumina tiparului, la Editura Caiete Silvane, în Colecția „Memoria”, cu sprijinul Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj.

 

Intitulat Mişcarea de rezistenţă anticomunistă din comuna Cristolţ, judeţul Sălaj (1947-1949)”, volumul își propune să ofere o imagine despre cei care au pus mai presus de toate idealul lor şi al naţiunii române. Cartea se vrea a fi nu numai un gest de recuperare istorică, ci și un semn de recunoștință. În paginile sale se regăsește o parte din trăită în suferinţă şi chin de foştii deţinuţi politici – Iulian Petrean, Ioan Pop, Trifan Moldovan, Simion Băbănaş şi Nicolae David.

 „Prin lucrarea de faţă, am încercat să analizăm un episod al luptei mişcării de rezistenţă anticomunistă din comuna Cristolţ, integrat în marea mişcare anticomunistă românească din perioada 1944-1962. Cercetarea se bazează pe material documentar inedit existent în Arhivele CNSAS Bucureşti, a interviurilor realizate cu deţinuţii politici în viaţă. De asemenea, am utilizat lucrări generale şi speciale care au apărut după anul 1989, referitoare la mişcarea de rezistenţă anticomunistă din România”, mărturisește autoarea.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei