Marţi , 10 Octombrie 2017

Vizita ambasadorului Belarus. Cine s-a întâlnit cu Andrei M. Grinkevich

 Ambasadorul Republicii Belarus în România, Andrei M. Grinkevich, a efectuat marţi o vizită de lucru în județul Sălaj. La întâlnirea cu ambasadorul, care a avut loc la sediul Instituției Prefectului Județului Sălaj, au participat  prefectul Județului Sălaj, Florin Florian; primarul Municipiului Zalău, Ionel Ciunt; vicepreședintele Consiliului Județean Sălaj, Sergiu Panie; directorul executiv al Camerei de Comerț și Industrie Sălaj, Paul Morar și P.S. Petroniu, Episcopul Județului Sălaj.

 

Discuția a avut ca principală temă extinderea relațiilor de cooperare dintre Republica Belarus și România, în condițiile în care Republica Belarus este cel mai mare partener comercial al Rusiei și al doilea partener al Uniunii Europene. De asemenea, România reprezintă al șaptelea partener în domeniul comerțului dintre statele membre ale Uniunii Europene. Republica Belarus este un important producător de tractoare, utilaje de scară mare, autobuze, trolee și camioane, anvelope, aparate electronice pentru bucătărie și un actor puternic în domeniul medicinei, informaticii, agriculturii, opticii, educației și turismului.

 

În acest context, ambasadorul Republicii Belarus în România a afirmat că „relațiile interregionale trebuie să ocupe un loc fruntaș în relațiile noastre bilaterale, identificând puncte comune pentru a aduce împreună oamenii de afaceri din cele două țări”.

 

Sunt convins că întâlnirea de astăzi va însemna pentru noi și pentru comunitatea din Zalău un început în a ne cunoaște mai bine, în a comunica mai bine și de ce nu, în a dezvolta afaceri comune pentru mediul privat”, a spus, în cadrul întâlnirii, Ionel Ciunt - primarul Municipiului Zalău.

Comentariile celorlalți

Coco -pt #io pozitiv# pe 11.10.2017 la 10:30
Probabil o sa importam tamaie, mir, lumanari si apa sfintita din Belarus.
io pozitiv pe 11.10.2017 la 10:21
Ce plm coata popa in ecuatia asta?

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

26 Septembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Fecioara
26 Septembrie 2018
Citeşte mai mult