Marţi , 1 Octombrie 2019

Viorica Dăncilă: Încurajez cât mai mulți români din diaspora să se întoarcă în țară

 Românii din diaspora sunt încurajaţi să se întoarcă  în ţară  sau să dezvolte afaceri în România.  Prim-ministrul Viorica Dăncilă  a vorbit, în Statele Unite ale Americii, în cadrul  întâlnirii pe care a avut+o cu reprezentanţii  comunității românești din New York, despre măsurile guvernamentale menite să stimuleze întoarcerea românilor acasă.

Premierul a declarat că România este dinamică  şi ofertantă și i-a încurajat pe românii din diaspora să dezvolte afaceri în țară.

Premierul a subliniat că România este dinamică, ofertantă și i-a încurajat pe românii din diaspora să se întoarcă acasă sau să dezvolte afaceri în țară. Dintre programele dezvoltate de Guvern, prim-ministrul Viorica Dăncilă a menționat Diaspora Start-up, finanțat din fonduri europene, și Start-UP Nation, finanțat din  fonduri guvernamentale, care oferă oportunități de întoarcere în țară și de valorificare a abilităților profesionale și antreprenoriale.

”Pledez pentru încredere într-un viitor pe care să îl construim împreună, la care să participe românii de acasă și dumneavoastră, cei de aici, pornind de la realitățile prezentului”, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

 

Viorica Dăncilă a vorbit şi despre Pactul pentru bunăstare, pact propus pentru a fi semnat de toate partidele politice din România, al cărui scop îl reprezintă „garanția politică a continuării creșterii nivelului de trai al românilor în perioada următoare”.

 

La rândul lor, reprezentanții comunității românești au apreciat demersurile Guvernului pentru promovarea și păstrarea valorilor și tradițiilor naționale, a identității și a limbii române în comunitățile din diaspora și au subliniat că vor continua să acționeze pentru consolidarea relației dintre România și Statele Unite.

 

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

18 Februarie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Taur
18 Februarie 2020
Citeşte mai mult