Joi , 17 Mai 2018

Victorie pentru Daniel Buda: Comisia pentru agricultură recunoaște dublul standard aplicat la produsele de pe piața UE!


Proiectul de aviz privind “Dubla calitate a produselor pe piața unică“ a fost votat favorabil, cu o largă majoritate, în plenul Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European.

 

În cadrul ședinței Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală care a avut loc ieri,   a fost supus la vot și adoptat proiectul de aviz privind “Dubla calitate a produselor pe piața unică“, la care a fost desemnat raportor din umbra europarlamentarul Daniel Buda.

Existența unor standarde duble pentru produsele comercializate în statele din Estul și Vestul Europei este de mult timp o realitate asumată. Studiile de specialitate efectuate în mai multe state membre au arătat că, deși denumirea mărcii, prezentarea ambalajului și aspectul de comercializare par la prima privire identice, unele produse de pe piața unică a UE au în mod clar o compoziție diferită, în funcție de țara în care au fost cumpărate, în ceea ce privește rețeta, materiile prime principale folosite sau procentajul acestora în produs.

Alimentele slab calitativ provoacă apariția unor boli, de cele mai multe ori fatale pentru consumatori.

”Salut inițiativele anunțate recent de Comisie privind abordarea acestei probleme, în special angajamentul asumat de aceasta de a propune o metodologie de testare comună pentru întreaga Uniune. Toți cetățenii europeni ar trebui să se bucure de dreptul de a avea acces egal la bunuri de înaltă calitate pe piața unică în mod nediscriminatoriu. În caz contrar, ar avea puternic de suferit esența funcționării pieței unice și încrederea consumatorilor în piața unică. Consumatorii trebuie să fie informați în mod exact și transparent în cazul în care produsul pe care îl cumpără este diferit într-un alt stat membru, pentru a se evita inducerea în eroare a consumatorilor. În final, doresc să-mi exprim aprecierea pentru eforturile și contribuțiile tuturor celor cu care am colaborat la elaborarea acestui raport, în special raportorului pentru aviz, domnului Momchil Nekov. Mesajul nostru rămâne unul foarte clar și puternic în continuare: Nu acceptăm ca țările din Estul Uniunii să devină groapa de gunoi a Europei”, a declarant europarlamentarul Daniel Buda după ce Comisia de Agricultură a aprobat raportul.

Este o victorie importantă a europarlamentarului sălăjean care a devoalat practicile duale ale producătorilor în funcție de piața de desfacere, respectiv produse calitative pentru Europa Occidentală și produse de calitate proastă pentru piațele din țările estice ale UE.

 

Comentariile celorlalți

Ce cacanar!!! pe 17.05.2018 la 11:22
Oare ce se tot impopotoneaza cu eforturile si realizarile altora?
Intelegem ca e campanie euro-parlamentara, dar chiar asa de prosti ne crede?
Mai bine sa explice cum a 'rechizitionat toata valea Agrijului intre Romanasi si Agrij ca sa isi pasca animalele din megaferma de la Pausa.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

17 Ianuarie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Scorpion
17 Ianuarie 2019
Citeşte mai mult