Luni , 1 Octombrie 2018

Victor Ciorbea: „Sigur că acea mică donație nu este decât un gest absolut simbolic și în memoria acestei personalități cu totul excepționale a lui Iuliu Maniu”

În prag de Centenar, Instituția Avocatului Poporului a acordat un sprijin financiar în valoare de 10. 000 lei pentru continuarea lucrărilor la Casa Memorială „Iuliu Maniu” de la Bădăcin, în acest sens a fost semnat un Act de Donație, iar în data de 24 septembrie au fost virați banii în contul campaniei.

 

„Iuliu Maniu a fost unul dintre cei mai importanți artizani ai Marii Uniri din decembrie 1918, el a contribuit în mod decisiv atât la pregătirea, cât și la realizarea, și apoi în calitate de președinte a Consiliului Dirigent, la desăvârșirea procesului de unificare a statului național român. De asemenea, Iuliu Maniu a fost, cum bine se cunoaște, simbolul rezistenței și luptei anticomuniste din țara noastră. A avut acest sfârșit cumplit, tragic, în închisoarea de la Sighet. Din păcate, nu îl omagiem cum se cuvine pe acest mare om al României. Noi, anul acesta, cu ocazia Centenarului, elaborăm și vom prezenta în luna octombrie un raport special privind drepturile foștilor deținuți politici, ocazie cu care dorim să reiterăm recunoștința pe care o datorăm foștilor deținuți politici, între care Iuliu Maniu ocupă cel dintâi loc, curajul și sacrificiul acestora trebuie să se reflecte și în modul în care instituțiile statului se raportează la această categorie specială de persoane pe care legiuitorul român a înțeles să o protejeze. Sigur că acea mică donație nu este decât un gest absolut simbolic și în memoria acestei personalități cu totul excepționale a lui Iuliu Maniu. Este păcat că s-a ajuns în această situație în care până și Casa Memorială  este pe punctul de a se dărâma (n.r fundația, pereții și acoperișul au trecut printr-un complex proces de reabilitate, geamurile și ușile au fost restaurate și montate, în interior pereții au fost zugraviți, iar în perioada imediat următoare urmează zugravirea pereților în exterior). Sper ca acest gest să reprezinte o foarte mică picătură care alături de multe altele să contribuie la finalizarea lucrărilor de restaurare și consolidare a acestei Case Memoriale. Îi datorăm din plin, cu toții, în preajma Centenarului unității naționale”, precizează Avocatul Poporului, Victor Ciorbea.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

16 Iunie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop