Miercuri , 8 Aprilie 2020

Vernisaj LIVE la muzeu

Corina Bejinariu, directorul Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău a declarat că prin această expoziție vă propune o incursiune în trecutul preocupărilor pentru menținerea sau recuperarea sănătății omenirii într-un mod inedit: o expoziție online ce prezintă o serie de texte, imagini, desene, reconstituiri și reproduceri ale unor texte antice și medievale pe tema sănătății. 


În cadrul acestei expoziții sunt prezentate informații despre practici chirurgicale deosebit de riscante practicate din trecutul cel mai îndepărtat, cum ar fi trepanația craniilor sau nașterea prin cezariană ori despre tratamente dentare, tratarea problemelor oculare, despre virtuțile terapeutice ale unor plante, ciuperci sau preparate. Sunt prezentate de asemenea, informații prețioase despre instrumente medicale din vremea dacilor, despre vechimea tratamentului realizat prin acupunctură, despre medicina din vremea romanilor și din evul mediu. Aceste informații provin inclusiv din cercetări arheologice derulate în zona Sălajului de specialiștii muzeului.

 

Aceasta este o prima parte a expoziției ce se referă la perioadele cele mai vechi până în evul mediu.   Expoziția poate fi vizitată pe http://muzeuzalau.ro imediat după vernisaj! Vă așteptăm pe pagina noastră de Facebook la acest eveniment inedit, a mai declarat Dr. Corina Bejinariu.

 

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei