Miercuri , 12 Iunie 2019

Validarea referendumului, amânată

Curtea Constituţională a României a amânat, miercuri, pentru 27 iunie, discuţiile privind validarea rezultatului referendumului naţional din 26 mai. Tot miercuri, pe rolul Curţii s-a înregistrat o contestaţie cu privire la una dintre întrebările de la referendum.
Potrivit Constituției și legislației privind organizarea CCR, această instituție veghează la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului şi confirmă rezultatele acestuia și plenul CCR decide, cu o majoritate de două treimi, asupra valabilităţii referendumului.
Hotărârea Curţii Constituţionale stabileşte dacă a fost respectată procedura pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului şi confirmă rezultatele acestuia. Înaintea publicării în Monitorul Oficial, hotărârea se prezintă Camerei Deputaţilor şi Senatului, întrunite în şedinţă comună.
Biroul Electoral Central a anunţat, pe 3 iunie, rezultatele finale ale referendumului din 26 mai. Atât la prima întrebare, privind interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie, cât și la cea de-a doua, privind interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare, corelată cu dreptul altor autorităţi constituţionale de a sesiza direct CCR cu privire la ordonanţe, mai mult de 81% dintre alegători au răspuns DA.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei