Miercuri , 20 Septembrie 2017

Vaccinul pneumococic ajunge la Zalău

Miercuri, vaccinul pneumococic ajunge la sediul Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj, urmând a fi distribuit medicilor de familie. Vaccinul asigură protecţie împotriva pneumoniilor, septicemiilor, meningitelor pneumococice şi otitelor.

În următoarea perioadă, Direcţia de Sănătate Publică Sălaj va distribui cele 1.860 de doze repartizate Sălajului medicilor de familie din judeţ, informează directorul DSP Sălaj, Ligia Marincaş. Campania de vaccinare antipneumococică este programată să înceapă în primele zile ale lunii octombrie, iar dozele de vaccin repartizate vor acoperi necesarul până în martie 2018.

Vaccinul pneumococic se administrează copiilor în mod gratuit, conform schemei de vaccinare, în cabinetele medicilor de familie. În schema de vaccinare sunt cuprinşi copiii născuţi în august 2017, respectiv bebeluşii care au împlinit două luni. În Sălaj sunt aproximativ 180-190 de copii născuţi în august şi se nasc în jur de 170-180 de copii în fiecare lună.

Vaccinul va ajuta la protecția împotriva celor mai des întâlnite 13 tulpini de pneumococ, responsabile de peste 90 la sută din cazurile de boli pneumococice invazive în Romania. Oferind cea mai extinsă acoperire a serotipurilor pneumococice, vaccinul pneumococic conjugat cu 13 valențe, care este din acest an inclus în Programul Naţional de Vaccinare, este cel mai utilizat vaccin antipneumococic la nivel mondial.

Datele statistice arată că țara noastră înregistrează cea mai ridicată rată de mortalitate infantilă dintre statele membre ale Uniunii Europene, iar pneumonia, o boală prevenibilă prin vaccinul pnumococic constituie principala cauză de deces la copiii cu vârsta mai mică de cinci ani. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

26 Septembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Capricorn
26 Septembrie 2018
Citeşte mai mult