Miercuri , 13 Iunie 2018

Va fi lansată broşura ce conţine 43 de reţete specifice bucătăriei românești, maghiare și slovace

 În Sala Porolissum a Consiliului Județean Sălaj, miercuri, 13 iunie, va avea loc evenimentul în cadrul căruia va fi lansat materialul de promovare al proiectului „Gusturi vechi cu IMPACT azi”, ce are drept scop promovarea diversității interetnice din județul Sălaj, în contextul Centenarului, prin identificarea de rețete tradiționale.

Proiectul este implementat de voluntarii clubului IMPACT LEGO de la Colegiul Național „Silvania”, care au realizat și editat o broșură conținând rețetele culese de aceștia din satele ai căror localnici au păstrat tradițiile peste generații. Prin acest eveniment, membrii clubului își doresc să lanseze în mod oficial acest material, care urmează să fie oferit Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Zalău și Centrului de Informare și Marketing Turistic Mirșid.

Proiectul „Gusturi vechi cu IMPACT azi” urmărește promovarea tradițiilor culinare specifice județului nostru. Astfel, voluntarii clubului au strâns în cele două ediții ale proiectului 43 de rețete specifice bucătăriei românești, maghiare și slovace, din aproximativ 15 sate de pe teritoriul Sălajului. Pentru a promova inițiativa în comunitate am organizat un eveniment în cadrul căruia am încercat să pregătim o parte din rețetele culese de noi cu ajutorul maestrului bucătar Mircea Groza, alături de Bertea Andrei, dar și a restaurantelor partenere Casa Romana și Hudin Anda. În urma activității s-a strâns suma de aproximativ 2.000 de lei, care va fi folosită pentru tipărirea materialelor de promovare.

De asemenea, în cadrul evenimentului de miercuri, voluntarii Clubului LEGO doresc să mulțumească partenerilor și sponsorilor care au ajutat pe parcursul implementării acestui proiect, dar și comunității locale pentru susținerea pe care a arătat-o în cadrul evenimentului culinar. Totodată, vom face cunoscute și proiectele viitoare ale clubului nostru în localitate.

Mișcarea de tineri IMPACT (acronim pentru: Implicare, Motivație, Participare, Acțiune Comunitate, Tineri) promovează cetățenia activă și constă într-o rețea de Cluburi de Inițiativă Comunitară, care momentan numără peste 3.000 de elevi și 400 de profesori care dezvoltă anual sute de proiecte în folosul comunității. Clubul IMPACT LEGO funcționează în Colegiul Național „Silvania” de la sfârșitul anului 2014, având în jur de 30 de voluntari dedicați și implicați în inițiativele civice, coordonați de prof. Iulia Florian și Meda Morariu. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

19 Mai 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop