Luni , 20 Noiembrie 2017

Va fi lansat Anul Centenarului în Sălaj, în prezenţa academicianului Ioan-Aurel Pop

 La Catedrala „Sfânta Vinere” din Zalău va fi lansat, miercuri, 22 noiembrie, începând cu ora 18,00, Anul Centenarului în Sălaj. Conferinţa va fi prezidată de academicianul Ioan Aurel Pop.
Organizatorii promit că va fi un eveniment emoționant, echilibrat, fără ostentație orgolioasă și fără discreție exagerată, exact așa cum s-a făcut Unirea cea Mare.
„Dacă ne copleșesc ignoranța, prostia și banul, dacă ne afundăm în superficialitate, dacă ne lipsim de credință și de valori morale, nu putem să mai fim români decât cu numele. Pentru acei români, însă, care ar vrea să fie de folos Țării și nu știu încă s-o facă, nu sunt deciși pe de-a-întregul, nu știu de unde să pornească, vocea istoriei – reînviată prin acest Centenar – poate să fie o călăuză, o pavăză, un îndemn. Cu învățători buni, sinceri și inimoși, care să poată deschide înaintea românilor Cartea Neamului, românii pot găsi calea, se pot întoarce din rătăcire, pot spera în mai bine. Asta nu se face însă prin lamentări, ci prin acțiune, prin muncă…”, se arată în comunicatul remis de organizatori.
Va conferenția despre Centenarul Marii Uniri Academicianul Ioan-Aurel Pop, Rectorul Universității „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca.
Prin bunăvoința artistului Mihai Toma și a colaboratorilor săi, publicul se va putea bucura de Proiectul Dacika, povestea dedicată renașterii folclorului românesc pe coordonatele muzicii prezentului, un concert de muzică tradițională și patriotică românească orchestrată pentru instrumente de suflat și instrumente electronice, cu participarea corului Catedralei „Sfânta Vinere”. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

19 Noiembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Peşti
19 Noiembrie 2018
Citeşte mai mult