Joi , 5 Septembrie 2019

Urmează să te muți la casa ta? Iată 4 sfaturi utile pentru mutarea perfectă

Prima mutare nu se uită niciodată, pe cât este de frumoasă pe atât este și de grea. Vei oscila între fericire și groază, entuziasm și anxietate. În timp ce te vei bucura cu gândul că nu o să ai pe nimeni în jurul tău să îți spună ce să faci vor apărea și gândurile precum “Cum se schimbă un bec?”. Plecarea din casa părinților reprezintă o schimbare majoră în viață, iar tu vei avea o mulțime de detalii care trebuie luate în considerare. Cu ajutorul acestui ghid, mutarea o să fie mult mai ușoară.

 

Ghidul practic al primei mutări

 Găsește un loc potrivit pentru tine

O să ai nevoie probabil de mai mult timp pentru găsirea locului potrivit pentru tine. Poți începe prin a lansa un zvon pe rețelele de socializare cum că ești în căutarea unei chirii minunate și așteaptă ofertele. În același timp poți căuta pe diverse site-uri de închirieri apartamente/garsoniere pentru a studia piața. Trebuie să ai în vedere următoarele lucruri:

Locația

 O mare problemă este locația. Unde îți dorești să fie poziționat viitorul tău apartament? Există nenumărate lucruri de luat în considerare. Trebuie să fie aproape de locurile tale de interes, unde îți dorești să îți petreci timpul liber. Trebuie să fie o zonă sigură, poți verifica rata crimei pe strada respectivă înainte de a semna contractul. Este necesar să aibă un mijloc de transport public apropiat. Citeşte mai multe aici și descoperă și alte sfaturi de la specialiști, pentru că experiența mutatului să nu fie una copleșitoare.

 Coleg de cameră sau nu? 

Mutarea este mult mai ușoară dacă alegi să o faci alături de cineva apropiat. În primul rând, anxietatea de a te muta singur va dispărea, iar prin mutarea cu o altă persoană o să reușești să faci și economie. Cheltuielile sunt împărțite la doi.

Cară lucrurile treptat

Dacă nu îți dorești să angajezi o companie profesională de mutări și vrei să faci asta singur trebuie să începi treptat. Pentru a nu te alege cu dureri de spate cară lucrurile pe parcursul mai multor zile. O soluție se mai află și in acest link, unde vei găsi exact produsele de care ai nevoie. Cu un mic ajutor căratul bagajelor nu o să mai fie așa greu.

Să nu îți fie frică să le ceri ajutorul părinților

Nu trebuie să îți fie rușine să le ceri ajutorul părinților tăi, este normal să îți fie greu la prima mutare. Îi poți ruga să te ajute cu stabilirea cheltuielilor anticipate pentru mutare, sau lucruri minore precum o strat de vopsea proaspăt în noul tău dormitor.  

Ai grijă la partea financiară

Părăsirea căminului părintesc reprezintă o acțiune destul de costisitoare. Este nevoie să îți calculezi venitul lunar și stabilește cât vei aloca pentru: mâncare, facturi, cumpărături etc. Astfel nu vei rămâne niciodată fără bani. Poţi afla mai multe de aici.  

Chiar dacă o să îți fie greu la început rezultatul final va merita. Să nu lași organizarea mutării pe ultima sută de metri, atunci o să ai o mulțime de lucruri de făcut într-un timp extrem de scurt.

sursă foto: shutterstock.com


Salajeanul TV

Meteo

17 Ianuarie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Balanţă
17 Ianuarie 2020
Citeşte mai mult