Vineri , 15 Martie 2019

Un sfert dintre zălăuani şi-au plătit impozitele

Aproximativ 26 la sută dintre zălăuani şi-au plătit până în prezent impozitele şi taxele datorate bugetului local. În rândul persoanelor juridice din municipiu, procentul celor care au achitat taxele şi impozitele este de aproape 8 la sută. În total, municipalitatea a încasat până în prezent aproape cinci milioane de lei. 31 martie  este primul termen scadent pentru plata impozitelor şi taxelor locale aferente primului semestru al anului 2019.

 

25,81 la sută dintre zălăuani, persoane fizice, şi-au achitat până în prezent taxele şi impozitele datorate bugetului local. Asta înseamnă 12.238 mii de plătitori, de la care municipalitatea a încasat în total în jur de 3 milioane 628 de mii de lei. Dintre persoanele juridice din Zalău, şi-au plătit taxele şi impozitele 7,81 la sută, adică 443 de firme. Suma totală încasată de municipalitate de la persoanele juridice se apropie de 1 milion 183 de mii de lei. Administraţia locală menţionează că procentul de încasare este atât de mic în cazul persoanelor juridice întrucât majoritatea agenţilor economici achită sumele datorate doar în apropierea datei scadente, respectiv 31 martie.  

Ultima zi a acestei luni este primul termen scadent pentru plata impozitelor şi taxelor locale aferente primului semestru al anului 2019. Persoanele fizice şi juridice care achită integral sumele datorate până în data de 31 martie, vor beneficia de o bonificaţie de 10, repectiv 5 la sută. În cazul celor care nu efectuează plata la termen a obligațiilor fiscale, începând cu ziua imediat următoare se vor calcula majorări de întârziere în cuantum de 1 la sută pe lună și fracțiune de lună, până la data stingerii sumei datorate. Plata impozitelor şi taxelor locale se poate efectua în numerar și/sau prin intermediul cardului bancar la ghişeele din cadrul Primăriei Municipiului Zalau, în numerar la ghiseele CEC BANK SA, prin virament bancar în conturile Municipiului Zalău afișate pe site-ul www.zalausj.ro secțiunea Taxe și impozite locale, precum și electronic, cu cardul, prin intermediul paginii web www.ghiseul.ro pentru persoane fizice. De asemenea, începând cu anul 2017, există posibilitatea de plată cu cardul prin intermediul paginii web www.zalausj.ro Secțiunea plătește online cu cardul, pentru persoanele juridice, cu menţiunea că  nu se percepe  comision.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

16 Septembrie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Taur
16 Septembrie 2019
Citeşte mai mult