Miercuri , 25 Aprilie 2018

Un prim pas pentru Cetatea Bathory

Primăria Şimleu Silvaniei a câştigat o primă etapă a procesului împotriva Ministerului Dezvoltării din cauza căruia nu s-au putut demara procedurile legale de reabilitare a Cetăţii, mai exact, este vorba despre faptul că  Primăria nu a putut accesa fonduri pentru că nu a putut demonstra proprietatea unei suprafețe de 2 metri de lângă Cetatea Bathory.

 

„Am acționat Ministerului Dezvoltării în instanță pentru că ne-au respins Cetatea Bathory și ne bucurăm că am câștigat în prima etapă procesul împotriva Ministerului. Dacă lucrurile rămân așa, vor fi obligați să semneze cu noi și visul nostru vechi de a reabilita Cetatea poate să devină realitate, nu într-un termen foarte lung. Noi am trimis Ministerului Dezvoltării o solicitare să încerce să nu tărăgăneze, în continuare, derularea procesului, dar vom vedea și care va fi răspunsul lor. În momentul în care am întăbulat strada Stephanus Bathory, Cetatea și Centrul de Informare Turistică, a rămas un spațiu de vreo 2-3 metri, lângă wc-ul public, un spațiu verde care era pe Statul Român, zonă prin care trecea rețeaua de apă, iar ei au considerat că Statul Român nu înseamnă orașul Șimleu și ne-au dat neeligibil pentru cei 2 metri pe unde trece o țeavă, deci un lucru absolut ridicol. Aveau și ei dreptate dacă vroiai să iei lucrurile strict legat de proprietate, dar atunci, întrebarea noastră era: Statul Român, totuși, cine este pe raza orașului Șimleu Silvaniei?”, precizează primarul oraşului Şimleu Silvaniei, Septimiu Ţurcaş.

 

Dacă sentința va fi una favorabilă, lucrările vor fi demarate în cel mai scurt timp de la stabilirea modalității de finanțare.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

17 Ianuarie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei