Luni , 11 Decembrie 2017

Un pom de Crăciun porneşte de la 12 lei. De unde pot fi achiziţionaţi aceştia

 Direcţia Silvică Sălaj scoate la vânzare 3.000 de pomi de Crăciun din specia molid. Preţurile sunt aceleași ca și anul trecut, încep de la 12 lei şi variază până la 24 de lei, în funcţie de înălţime. Astfel, 12 lei vor costa exemplarele cu o înălţime cuprinsă între 0,7 şi 1,3 metri, 18 lei cei între 1,31 şi doi metri, iar preţul maxim de 24 lei îl vor avea exemplarele de molid ce au o înălţime cuprinsă între 2,01 şi trei metri.

Pomii de Crăciun provin din culturi speciale, înființate în acest scop de către Direcția Silvică Sălaj. Din pădure nu se va recolta niciun exemplar. Pomii de Crăciun vor putea fi achiziţionaţi de către populație de la Ocoalele Silvice din localitățile Cehu Silvaniei, Ileanda, Jibou și Şimleu Silvaniei. Locuitorii municipiului Zalău vor putea cumpăra pomi de Crăciun de la Centrul de Fructe de Pădure Zalău, situat pe Strada Măcieşului nr. 1”, transmit reprezentanţii Direcţiei Silvice Sălaj prin intermediul unui comunicat de presă.

Primii pomi de Crăciun vor ajunge pe piață joi, 14 decembrie 2017. În prima etapă se vor recolta aproximativ 1.000 de pomi de Crăciun, urmând ca numărul lor să fie suplimentat în funcţie de cerere. Fiind proaspăt recoltați, aceștia nu se vor scutura de ace și își vor păstra mirosul de rășină până după sărbătorile de iarnă. În anii anteriori, Direcția Silvică Sălaj a valorificat aproximativ 2.500 de pomi de Crăciun. Toți pomii de Crăciun valorificați în ultimii ani au provenit exclusiv din culturile speciale înființate de către Direcția Silvică.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

10 Decembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei