Marţi , 29 Octombrie 2019

Un nou volum la "Caiete Silvane"

La Editura Caiete Silvane, în Colecția "Memoria", a apărut, recent, cu sprijinul Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, un nou volum al profesorului de istorie zălăuan László László. Cartea reunește o serie de eseuri pe care autorul le-a scris cu prilejul Anului Centenar.

Intitulată "Visul meu... Interferențe istorice și culturale româno-maghiare", carte este o culegere de eseuri, scrise pentru publicul românesc cu prilejul Anului Centenar și publicate inițial în revista "Caiete Silvane". Ca de obicei, autorul nu ezită să atingă şi părţi sensibile ale istoriei, care ne leagă sau ne separă pe noi românii şi maghiarii sau maghiarii şi românii. Este un adept al dialogului şi al colaborării româno-maghiare.

 

László László este profesor de istorie în Zalău, la Colegiul Național „Silvania”. În 1985 a absolvit Facultatea de Istorie-Filozofie al Universităţii „Babeş-Bolyai”. Între 1985-1990 a funcţionat ca profesor la Şamşud, iar din 1990 la Zalău. Este traducător, coautor sau autor a peste 10 manuale de istorie, a publicat volume de istorie şi a colaborat la volume colective de istorie locală, istoria Transilvaniei.

Publicist și scenarist, a semnat zeci de articole, eseuri şi studii istorice, a susţinut prelegeri şi lecţii publice de istorie. De asemenea, a publicat în mai multe reviste şi ziare din Zalău, Cluj, Bucureşti.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

08 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei