Miercuri , 8 Aprilie 2020

Un nou aparat pentru testarea COVID-19 a ajuns în Sălaj

Spitalul Județean de Urgență Zalău a primit cel de-al doilea aparat pentru testarea Covid-19. Aparatul a ajuns la noi în județ cu sprijinul Guvernului României și a Agenției Naționale pentru Zootehnie.

 

Un nou aparat PCR a ajuns în Sălaj

 

Cu sprijinul Guvernului României și a Agenției Naționale pentru Zootehnie, un nou aparat PCR a ajuns astăzi în județul Sălaj, urmând să fie utilizat de specialiștii Spitalului Județean de Urgență (SJU) Zalău, informează Instituția Prefectului Sălaj. Printr-un contract de comodat între Spitalul Judetean de Urgenta și Agentia Nationala pentru Zootehnie, sălăjenii vor avea, astfel, două aparate pentru testarea Covid-19. Le mulțumim tuturor celor care au sprijinit demersurile pentru ca sălăjenii să aibă la dispoziție și acest aparat. Întreaga aparatură a ajuns azi la Zalău, fiind amplasată în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău - Laboratorul de Microbiologie BK.

 

Specialiștii urmează să probeze aparatul și sperăm ca în cel mai scurt timp să putem asigura condițiile optime pentru punerea acestuia în funcțiune, alături de PCR-ul existent deja la spitalul județean.

 

Considerăm ca prioritate zero punerea în funcțiune a celor două aparate, deoarece, prin depistarea rapidă a cazurilor vom reuși să prevenim extinderea îmbolnăvirilor, să protejăm personalul medical și pe ceilalți sălăjeni”, a declarat prefectul județului Sălaj, Virgil Țurcaș.

 


 

 

 

 

 


 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei