Miercuri , 2 Noiembrie 2016

Un fost procuror din judeţ îşi lansează cartea „Noi nu mergem la război”

 Un cunoscut procuror din judeţ, care a îndeplinit şi funcţia de procuror şef la DNA Bihor îşi va lansa luni, la Zalău, cartea  „Noi nu mergem la război”. Este vorba despre Ioan V. Moldovan ), un cunoscut procuror ce a activat în Sălaj, cu întreruperi,  între anii 1970 – 1998.

Evenimentul editorial va avea loc luni, 7 noiembrie, de la ora 17, în sala „Dialoguri europene” de la Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj.  

Ioan V. Moldovan s-a născut la 10.03.1948 în comuna Chiuza, jud. Bistrița-Năsăud. A urmat studii juridice. În anii ’80 a publicat proză scurtă în Luceafărul, Suplimentul literar al Scânteii tineretului, Tribuna. Imediat după 1990 renunță la literatură și, pentru o scurtă perioadă, intră în politică ocupând demnitatea de ministru în guvernul Stolojan. Apoi se dedică în exclusivitate carierei de magistrat și se pensionează din funcția de procuror șef al DNA Bihor. Acest volum reprezintă un întârziat debut editorial, ca o nostalgică întoarcere la prima iubire.

Victor Cubleșan: despre volumul procurorului Ioan Moldovan

„Prozatorul are o scriitură remarcabil de bine strunită. Scrie economicos, limpede, fără excese. O parcimonie care face utilizarea rară a epitetelor extrem de eficientă. Paginile se citesc ușor, dar în același timp cu maximă eficiență, demonstrând o maturitate și o stăpânire a instrumentelor de scriitură remarcabilă. „Noi nu mergem la război” este un plonjon surprinzător de plăcut într‑un univers pe care l‑ai fi intuit deprimant, dar îl descoperi exploziv și captivant. O gură proaspătă de oxigen printre atâtea și atâtea lamentații sau, din contră, edulcorări ale trecutului imediat. Lucid și ludic, universul propus de autor îți permite să mai descoperi încă un unghi din care poți privi lumea românească de dinainte de 1989”, precizează Victor Cubleșan.

Comentariile celorlalți

Liana pe 02.11.2016 la 14:39
Nu are cum sa fie prieten cu un penal ca si COMO care a furat bani din TVA si care a fost condamnat definit.
COMO pe 02.11.2016 la 13:24
asta-i preten cu liviu balint alias como

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

14 Decembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Capricorn
14 Decembrie 2018
Citeşte mai mult