Marţi , 20 Februarie 2018

Un bărbat de 84 de ani a murit din cauza gripei

 Un nou caz de deces cauzat de gripă s-a înregistrat în judeţul Sălaj. Este vorba despre un bărbat de 84 de ani care nu era vaccinat antigripal.

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 37, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Ultimele două persoane care au murit din cauza gripei erau nevaccinate şi aveau condiţii medicale preexistente. Este vorba de o femeie de 61 de ani, din judeţul Bihor, şi un bărbat de 84 de ani, din judeţul Sălaj.

Decesul bărbatului de 84 de ani vine după ce, luna trecută, un băiat de 15 ani din Poiana Blenchii a murit din aceeaşi cauză.

Numărul total de decese din cauza gripei a ajuns la 39, potrivit informaţiilor transmise în cursul zilei de marţi de către Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Ministerul Sănătăţii a transmis populaţiei o serie de măsuri care trebuie luate la nivelul spitalelor, şcolilor sau al farmaciilor, dar şi de fiecare persoană în parte, pentru a preveni eventuale îmbolnăviri cu gripă după ce luni s-au înregistrat alte patru decese cauzate de virusul gripal. Astfel, managerii de spitale au obligaţia să se asigure că sunt respectate cu stricteţe măsurile igienico-sanitare în unităţile sanitare şi că personalul medical are la dispoziţie şi poartă echipamentul de protecţie.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii a solicitat direcţiilor de sănătate publică să prezinte, în cel mai scurt timp, o situaţie a stocurilor de medicamente antivirale specifice pentru gripă existente în spitale şi, după caz, să solicite suplimentarea stocurilor, astfel încât să fie disponibile medicamentele necesare pentru tratamentul pacienţilor internaţi.

Şi farmaciile trebuie să se asigure că au medicamente şi produse necesare prevenirii şi tratării gripei.

Totodată, avertizează Ministerul Sănătății, este necesar ca în grădiniţe şi scoli, în fiecare dimineaţă, cadrele medicale să realizeze un triaj, astfel încât să poată fi evitată răspândirea virusului gripal.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

12 Decembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Gemeni
12 Decembrie 2018
Citeşte mai mult