Luni , 13 Noiembrie 2017

Un bărbat de 60 de ani a provocat un accident şi a fugit de la locul faptei

 Un bărbat de 60 de ani din Zalău a provocat un accident de circulaţie, după care a fugit de la locul faptei. Poliţiştii l-au prins în scurt timp.

Potrivit Mariei Cristea, purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj, o femeie a sesizat Poliția sâmbătă, 11 noiembrie a.c., în jurul orei 13.30, despre faptul că a fost victima unui accident de circulație, iar conducătorul autoturismului a părăsit locul faptei. Din cercetările efectuate de polițiști s-a stabilit că un zălăuan de 60 de ani conducea autoturismul pe raza municipiului, iar la intersecția străzii B.P. Hașdeu cu strada Ciocârliei a acroșat o femeie de 56 de ani, din Zalău, care traversa drumul public pe la colțul intersecției. După comiterea faptei, șoferul a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea poliţiei, fiind identificat în scurt timp”, a precizat sursa citată

Ambii participanți la trafic au fost testați cu aparatul alcooltest. Pentru pieton, rezultatul a fost negativ, iar pentru conducătorul auto s-a evidențiat o alcoolemie de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Evenimentul s-a soldat cu rănirea ușoară a pietonului.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea Poliţiei și vătămare corporală din culpă.

 

Nouă accidente de circulație grave cu părăsirea locului faptei

În perioada 1 ianuarie-31 octombrie a.c., pe raza județului Sălaj s-au înregisrat nouă accidente de circulație grave, soldate cu doi morți și nouă răniți grav în care autorii au părăsit locul faptei fără încuviințarea Poliției sau a procurorului, aceștia fiind identificați ulterior.

Conform Art. 338, Codul Penal, părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului implicat într-un accident de circulaţie constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani. 

 

Nu constituie infracţiune părăsirea locului accidentului atunci când în urma accidentului s-au produs doar pagube materiale; conducătorul vehiculului, în lipsa altor mijloace de transport, transportă el însuşi persoanele rănite la cea mai apropiată unitate sanitară, dacă se înapoiază imediat la locul accidentului; conducătorul autovehiculului cu regim de circulaţie prioritară anunţă de îndată poliţia, iar după terminarea misiunii se prezintă la sediul unităţii de poliţie, sau când victima părăseşte locul faptei, iar conducătorul de vehicul anunţă imediat evenimentul la cea mai apropiată unitate de poliţie.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

26 Septembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Fecioara
26 Septembrie 2018
Citeşte mai mult