Luni , 17 Iulie 2017

Trei zile de spectacole la Zilele oraşului Şimleu Silvaniei

 A fost mare sărbătoare la acest sfârşit de săptămână la Şimleu Silvaniei. Au avut loc manifestările prilejuite de Zilele Oraşului, un eveniment care a dat viaţă în oraşul de la poalele Măgurii unor evenimente de excepţie.

Serbarea de la Şimleu a debutat vineri, la ora 16.00,  când la sediul primăriei au fost primite de către primarul Septimiu Cătălin Ţurcaş cele 18 delegaţii participante la cea de a XVII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „La Fântâna Dorului”. Bucuria a fost cu atât mai mare cu cât printre formaţiile venite din toate colţurile ţării s-au numărat şi formații artistice din Regiunea Cernăuți, Transcarpatia, Chișinău – Rep. Moldova, Câșlița Prut – Rep. Moldova. La eveniment a luat parte şi pretorul sectorului Râşcani, Nicolae Balaur, care a onorat invitaţia primarului oraşului Şimleu Silvaniei (România), Septimiu Cătălin Ţurcaş, de a participa la cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor ,,La Fântâna dorului”. 

Evenimentul a continuat cu parada portului, jocului şi cântecului popular. Pe străzile oraşului, cele 18 delegaţii, fiecare promovând portul din zona din care provine, au făcut senzaţie, spre bucuria locuitorilor care i-au admirat pe întreg traseul. La paradă s-a alăturat şi preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, care a onorat invitaţia primarului Septimiu Ţurcaş de a fi părtaş la acest important eveniment din viaţa oraşului Şimleu Silvaniei.

Prima zi dedicată Zilelor oraşului s-a încheiat pe scena amenajată pe terenul de fotbal al oraşului, unde toate formaţiile au susţinut un spectacol artistic.

Ziua de sâmbătă  a fost, de asemenea, una cu încărcătură emoţională, în primul rând pentru personalităţile marcante ale oraşului, care au fost invitate să participe la deschiderea oficială a Zilelor Oraşului, programată la ora 13.00, în sala mare a primăriei.

„De mulţi ani de zile, la mijlocul lunii iulie, ne punem firesc întrebarea „oare care este cea mai plăcută senzaţie pentru noi ca şi oameni” şi răspunsul este unul simplu: să avem lângă noi oameni de încredere, oameni de calitate, să avem lângă noi fraţi. Asta se întâmplă de fiecare dată la această sărbătoare a Zilelor Oraşului şi le mulţumesc tuturor celor care sunt alături de noi”, a precizat în discursul său primarul oraşului Şimleu Silvaniei, Septimiu Ţurcaş. La eveniment au luat parte reprezentanţi ai oraşelor înfrăţite cu oraşul Şimleu Silvaniei, cetăţeni de onoare ai oraşului, precum şi un reprezentant al Parlamentului României, în persoana deputatului Lucian Bode.

Seara, evenimentul s-a mutat pe scena de pe stadion. Această seară a fost dedicată muzicii uşoare. În deschidere au evoluat solişti şi trupe locale: Alex Moisi, Andreea Rus, Trupa AKA (soliste Aida Pop, Carla Ruţaş, Andreea Budai), trupa de dans hip-hop Outload, după care au susţinut concerte artişti consacraţi din muzica românească: formaţiile Zdob şi Zdub şi Talisman, Corina, Julia Jianu, intercalate cu momente umoristice de excepţie oferite de îndrăgita trupă Vacanţa Mare.

Spectacolul de sâmbătă seara s-a încheiat cu focul de artificii. Duminică, ultima zi de sărbătoare a oraşului din acest an, s-a încheiat în ritmuri populare asigurate de formaţii şi ansambluri din ţară şi străinătate şi de îndrăgitele artiste de muzică populară şi de petrecere Sava Negrean Brudaşcu şi Angela Rusu.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

20 Iunie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop