Miercuri , 15 Mai 2019

Transportul public, în vizorul polițiștilor

În această săptămână, Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj desfășoară acțiunea TRUCK & BUS, în cadrul căreia verifică activitățile de transport public de persoane și mărfuri.
Potrivit unui comunicat de presă al Poliției Sălaj, actiunea ce se derulează în perioada 13–19 mai are ca obiectiv reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și transportului de marfă.
Astfel, în cadrul acțiunii, polițiștii vor verifica autovehiculele destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și pe cele destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.
În primele două zile ale săptămânii, oamenii legii au verificat 236 de autovehicule, din care 98 transport persoane şi 138 transport marfă. Au fost aplicate 26 de sancţiuni contravenţionale, două treimi dintre acestea pentru abateri de la normele rutiere, precum viteza excesivă, neutilizarea centurii de siguranţă. Alte două au fost aplicate pentru transportul peste capacitatea menţionată în certificatul de înmatriculare, cinci pentru nerespectarea timpului de odihnă şi o sancţiune pentru nerespectarea licenţei de traseu.
Valoarea totală a sancţiunilor se apropie de 50.000 de lei.
Activităţile de control se desfăşoară simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei