Vineri , 30 August 2019

Transformă-ți grădina într-o OAZĂ de inspirație. Iată 3 elemente care fac diferența

 

Dacă faci parte dintre fericiții proprietari ai unei case ce dispune de o micuță curte urbană, probabil te-ai lovit de diferite obstacole în amenajarea ei: ai prea puțin spațiu, nu știi ce stil să alegi sau, pur și simplu, nu ai idee cum să o transformi în zona ta de relaxare. 


Iată trei elemente pe care trebuie să te asiguri că le integrezi în grădina ta. Noi îți promitem că nu vei regreta!


1. Mobilier eco, în culori naturale 

Primul pas pentru a-ți crea o mică oază de fericire în propria curte constă în alegerea unui mobilier potrivit. O bancă din lemn confortabil, în nuanțe pământii, dar inundată de pernuțe viu colorate este recomandarea noastră pentru o atmosferă liniștită, în ton cu natura, dar jucăușă și energizantă în același timp. Alege pentru grădina ta mobilier din bambus pentru a îmbrățișa un stil decorativ eco și prietenos cu natura.

O atenție deosebită trebuie să acorzi și pavajului care trebuie păstrat în nuanțe deschise pentru a imita culorile pietrelor și nisipului.

Sfat: Adaugă mici decorațiuni sau vase pe care să le poți umple cu apă. Existența acestor ochiuri de liniște te vor ajuta să te calmezi și să intri în starea de mediație și reflecție.


2. Umbră și răcoare pentru zile călduroase

Armonia dintre lumina naturală și atmosfera din grădină poate fi greu de pus în valoare dacă nu petreci puțin timp analizând orientarea curții față de punctele cardinale, modul în care razele soarelui cad în funcție de perioada din zi și din an și influența altor factori din jur, precum prezența altor blocuri sau case.

Un bun design pentru grădina ta ține cont de toți acești factori și garantează subtilitate și chiar magie în alternarea zonelor de lumină și umbră.

Este vitală poziționarea plantelor astfel încât ele să poată beneficia de lumina blândă a serii, iar tu să te poți bucura de strălucirea lor translucidă și de dansul umbrelor la apus. Sfatul nostru este să alegi specii de plante precum Stipa gigantea care, odată cu sosirea toamnei, își schimbă culorile într-un galben-auriu de poveste.


3. Atmosferă liniștitoare și sunete relaxante

Acolo unde există prea multă umbră, plantele pot fi poziționate pentru a capta și reflecta lumina cu ajutorul frunzelor lor. Printre ele, poți amplasa obiecte de artă, precum sculpturi sau fântâni. Iar acum, ce poate acompania mai bine o atmosferă răcoroasă decât o muzică liniștitoare? 

Odată ce te simți mulțumit de aspectul vizual al grădinii tale, e timpul să te ocupi de muzică și sunete! Completează-ți atmosfera zen cu acorduri domoale pentru meditația de dimineață sau pentru scurtele reflecții nocturne asupra zilei ce tocmai a trecut. Achiziționează un sistem de boxe de aici și... fii fără griji! Acum ești pregătit și pentru acea petrecere cocktail la grădină pe care o planifici de când te-ai mutat.

În concluzie, chiar dacă spațiul pe care îl ai la dispoziție nu pare foarte ofertant la prima vedere, poți obține un loc de poveste chiar la tine acasă fără o investiție majoră și fără prea multă bătaie de cap.Sursă foto: www.shutterstock.com


 

Salajeanul TV

Meteo

17 Ianuarie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Leu
17 Ianuarie 2020
Citeşte mai mult