Adresa
oras, România
telefoane
office@salajeanul.ro
Duminică , 21 Mai , 2017

Tragedie pentru familia care deţine pepinierele din Hida

de Cioban Smaranda

Actualizare

Ramona Orlaie, soţia lui Filip Orlaie, are nevoie urgentă de sânge.

Din informaţiile publicate de presa sătmăreană, reiese că Ramona Orlaie are nevoie urgentă de sânge din grupa 0 1. În urma accidentului, Ramona şi-a pierdut soţul, copilul, dar şi copilul încă nenăscut. Cei care doresc să doneze sânge pentru salvarea Ramonei se pot adresa la Centrul de Transfuzii Sanguine Satu Mare. Ramona este internată în Spitalul Judeţean Satu Mare.

Filip Orlaie, unul dintre membrii familiei care deţine pepinierele din Hida şi-a pierdut viaţa în urma unui accident de circulaţie care s-a produs vineri, 19 mai, în localitatea Răteşti, judeţul Satu Mare.  Filip era însoţit de soţia sa şi de copilul lor în vârstă de aproximativ un an şi jumătate. Copilul a murit pe loc, iar femeia a fost grav rănită.

 

Potrivit informaţiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă prin intermediul unui comunicat de presă, vineri s-a produs un grav accident de circulaţie pe drumul E 81, în localitatea Răteşti: ,,Un grav accident de circulație s-a produs azi în localitatea Rătești din județul Satu Mare. În urma coliziunii frontale între două autoturisme, patru persoane au fost grav rănite. Într-unul dintre autoturisme se afla o familie cu un copil minor în vârstă de un an și patru luni, care, în ciuda executării manevrelor de resuscitare, a fost declarat decedat. Șoferul celui de al doilea autoturism, grav accidentat, a fost și el declarat decedat. Părinții băiețelului au fost transportați în stare gravă la UPU Satu Mare”.

,,Unul dintre autoturisme, a fost condus de către un bărbat de 53 de ani din Răteşti, care, în urma impactului, cu toate eforturile depuse de echipajele SMURD, a decedat, iar cel de-al doilea autoturism era condus de către un tânăr de 29 de ani din comuna Hida, judeţul Sălaj şi care era însoţit de o femeie de 29 de ani împreună cu un minor de 1.4 ani. Din nefericire şi minorul a fost declarat decedat la faţa locului, după multe minute de resuscitare, iar adulţii au fost transportaţi în stare gravă la spital pentru îngrijiri medicale. Cu toată intervenţia medicilor, din cauza leziunilor grave suferite, şi cel de-al doilea conducător auto a decedat”, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare.

Tânărul originar din Hida a fost identificat ca fiind Filip Orlaie, unul dintre copiii doctorului inginer Nelu Orlaie, fondatorul şi managerul Pepinierele Hida, ,,prima pepinieră autorizată de căpşuni din Transilvania pe 10 ari”. Filip era Şeful Departamentului Produse în cadrul Pepinierelor Hida, specialist în sisteme de irigaţii şi îşi scria lucrarea de doctorat în horticultură. 

 Sursa foto accident: ISU SATU MARE