Marţi , 3 Septembrie 2019

Top 3 destinații de vacanță mai puțin cunoscute: ieftine, dar deosebit de frumoase!

Vacanțele pe litoralul românesc au ajuns să fie un lux, pe care mulți români nu și-l mai permit! Pe seama prețurilor pe care le practică hotelierii în mijlocul sezonului estival au apărut și bancuri. Și ar fi de râs, dacă nu ar fi de plâns. Mai ales că unele unități de cazare au mari probleme în ceea ce privește mâncarea oferită turiștilor, dar nici la capitolul aspect și curățenie  nu stau bine, spun vizitatorii, care de multe ori părăsesc hotelurile de pe litoralul românesc îmbufnați și nemulțumiți. Cei care laudă serviciile de pe litoralul nostru aleg, de obicei, hoteluri de 4* sau 5*, care ajung să coste cu tot cu masă în jur de 8 mii de lei pentru 2 persoane, un sejur de o săptămână.

 

Așa că, românii se orientează către destinații din afara țării, care oferă servicii de calitate la prețuri mult mai mici.

Dacă  și tu te gândești la un concediu în afara țării, la un preț mic, unde să te poți bronza, uite câteva destinații care îți vor fi pe plac. 

 

Pomorie-Bulgaria

 

 

 

Dacă nu ai fost până acum la vecinii bulgari ar trebui să mergi. Cei care au vizitat în ultimii 2 ani  litoralul bulgăresc au multe cuvinte de laudă. Mâncare din belșug la all inclusive, camere spațioase și curate, aer condiționat modern, plus plaje cu nisip fin. După un concediu petrecut în hotelurile bulgărești începi să devii pretențios la mâncare și să vrei și acasă camere largi și răcoroase. Aparate de aer condiționat de calitate găsești și la noi în țară.  Poți alege de aici modelul pe care îl dorești, pentru a te simți ca într-o cameră elegantă de hotel.  Singurul dezavantaj al unei vacanțe petrecute la bulgari ar putea fi faptul că engleza este foarte puțin vorbită de aceștia. Un sejur în stațiunea Pomorie, în luna august, la un hotel de 4*, cameră cu vedere la mare, terasă de 30mp, all inclusive pentru 2 adulți și un copil cu vârsta de până în 3 ani ajunge la 3900 de lei. (pachet fără early booking) Iar dacă optezi pentru un apartament, fără mese incluse, găsești oferte de la 1200 până la 3000 de lei pentru un sejur de 7 nopți. Din București, cu mașina ai de parcurs în jur de 350 de kilometri, iar cei care au mers spun că drumul este bun până în Pomorie. Trebuie să plătești benzina, taxa de pod de la Ruse ( 13 lei) și rovinieta. 

 

Ohrid Macedonia

 

 

 

Dacă nu ții morțiș să vezi marea, poți face plajă și lângă lacul Ohrid din localitatea Ohrid, Macedonia. Este o destinație de vacanță superbă, cu un peisaj magnific și cu prețuri mai mult decât rezonabile, atât la cazare cât și la mâncare. Lacul face parte din Patrimoniul Mondial Unesco și este printre cele mai vechi din Europa. Este numit deseori “litoralul macedonean” datorită plajelor de nisip amenajate la malul acestuia. O plimbare  pe lacul Ohrid va fi o adevărată încântare pentru orice pretențios. Priveliștea seamănă destul de mult cu ceea ce găsești în Grecia. Biserica Sfântul Ioan Teologul reprezintă cel mai înalt punct al orașului și nu merită să o ratezi. Este splendidă, iar lacul Ohrid văzut de sus va rămâne mult timp întipărit în mintea ta!

 

Tunisia sau Egipt.

 

 

Ambele sunt variante cu all inclusive și destul de accesibile la preț. Mai ales dacă ții cont de faptul că mergi cu avionul. Pentru ofertele cele mai bune din punct de vedere financiar ar fi bine să optezi pentru un early booking sau pentru un last minute. Cât despre peisaje și plaje...fără cuvinte!

 

Așadar, de cele mai multe ori destinațiile mai puțin cunoscute aduc surprize plăcute, prețuri rezonabile și peisaje de vis. De ce să nu încerci?!

 

Surse foto: shutterstock.com


 

Salajeanul TV

Meteo

17 Ianuarie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Vărsător
17 Ianuarie 2020
Citeşte mai mult