Vineri , 29 Septembrie 2017

Toamna protestelor! Luni, profesorii vor picheta Prefectura

 Profesorii îşi vor striga din nou nemulţumirile în stradă. De această dată ei trec la acţiuni concrete şi anunţă că luni peste 200 de profesori sălăjeni vor picheta Instituţia Prefectului.

Potrivit preşedintelui Federaţiei Sindicatelor Libere în Învăţământ Eusebiu Lehene, luni, între orele 13.00 şi 14.00, peste 200 de profesori vor picheta Prefectura Sălaj şi vor înmâna prefectului o listă cu revendicările pe care le au. Dacă acestea nu vor fi luate în calcul de către guvernanţi, se va trece şi la alte acţiuni. Prezent la Comisia de Dialog pentru Patronate şi Sindicate, preşedintele sindicaliştilor din învățământul sălăjean a precizat că după intrarea în vigoare a legii salarizării, în învăţământ lefurile dascălilor au crescut doar cu 12 la sută, mult mai puţin decât le fusese promis.

În aceeaşi şedinţă, Chelement Hodiş, liderul Sindicatului „Sanitas” filiala Sălaj, a adus la cunoţştinţa Prefectului un număr de cinci revendicări pe care le are personalul din sectorul sanitar. „Există un calendar de acţiuni la nivel naţional care urmează să fie pus în aplicare. Acesta cuprinde pichetări, urmând ca în 19 octombrie să fie organizat un miting la nivel naţional, la care vor lua parte şi membri din Sălaj”, a precizat Chelement Hodiş. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

23 Septembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei