Vineri , 22 Mai 2020

Termen prelungit la APIA

   Termenul de depunere a cererilor unice de plată a fost prelungit până la data de 15 iunie. Anunțul a fost făcut de ministrul Agriculturii, care a mai spus că, din 15 mai, prin APIA, se eliberează adeverinţe pentru beneficiarii schemelor de plată, pentru acei fermieri care doresc să acceseze credite pentru activităţi curente.

 

Guvernul a adoptat joi seară o ordonanţă de urgenţă prin care se prelungeşte termenul de depunere a cererilor unice de plată până la 15 iunie, pentru a veni în sprijinul fermierilor afectaţi de restricţiile de circulaţie şi de respectarea normelor de prevenire a îmbolnăvirii cu COVID.

 

Ministrul Agriculturii Adrian Oros a declarat că au fost simplificate procedurile de depunere a cererilor, care se desfăşoară online, iar adeverinţele de la primării se obţin direct de centrele APIA.

 

"Din 15 mai, prin APIA, eliberăm adeverinţe pentru beneficiarii schemelor de plată pentru acei fermieri care doresc să acceseze credite pentru activităţi curente. Am negociat prin APIA cu instituţiile bancare acest lucru, iar fermierii pot să obţină o valoare a creditului de până la 85 % din valoarea subvenţiilor pe care noi le acordăm anul acesta, dobânda fiind ROBOR plus maxim 2%", a adăugat Oros. El a spus că persoanele interesate pot găsi convenţiile cu băncile pe site-ul APIA.

 

Şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a precizat că de măsura privind prelungirea termenului pentru depunerea cererilor de plată la hectar pot beneficia peste 850.000 de beneficiari, pentru o suprafaţă de peste 9 milioane de hectare.

 

A.V.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei