Vineri , 12 Mai 2017

Terapii franţuzeşti la Şimleu Silvaniei

Specialiştii Centrului de Zi de Recuperare pentru Copiii cu Dizabilităţi Şimleu Silvaniei au participat la o sesiune de formare organizată de Fundaţia Sera Romania. Cursurile au fost predate de kinetoterapeutul Evelyne Soyez, specialist care activează la Spitalul Universitar din Paris.

Începând de marţi, personalul din cadrul Centrului de Zi de Recuperare pentru Copiii cu Dizabilităţi din Şimleu Silvaniei care aparţine  Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sălaj a participat la o sesiune de formare organizată de Fundaţia Sera România. Pe parcursul sesiunii de formare, specialiştii din Şimleu au fost informaţi cu privire la abordarea multidisciplinară adoptată în Spitalele din Franţa, osteologul şi kinetoterapeutul Evelyne Soyez evidenţiind rolul pe care diagnosticarea precoce îl are în tratarea diverselor afecţiuni.  Instruirea face parte din programul de formare demarat de Fundaţia Sera România la centrele înfiinţate de fundaţie în parteneriat cu Direcţiile Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, precizează managerul de proiect Bogdan Pavel, reprezentant al Fundaţiei Sera România.

Referitor la sesiunea de instruire, kinetoterapeutul Evelyne Soyez a declarat că aceste cursuri îşi propun să prezinte informaţii de actualitate privind terapiile şi recuperarea copiilor cu dizabilităţi.

Informaţia principală, atât pentru echipă, cât şi pentru ceilalţi profesionişti, respectiv: medicii, diagnosticienii şi restul personalului, vizează importanţa vârstei copilului în momentul diagnosticării. Cu cât un copil este mai tânăr, cu atât terapiile şi tratamentele sunt mai eficiente. Cea mai mare problemă este stabilirea unui retard al copilului în urma stabilirii diagnosticului. În această situaţie, părinţii se simt neputincioşi. Interesul echipei este să îi susţină cât mai mult posibil pe părinţi şi să îi ajute”, a adăugat Evelyne Soyez.

Aspectele prezentate de terapeutul francez vor aduce o serie de beneficii privind îngrijirea copiilor cu dizabilităţi, punctează coordonatorul Centrului de Zi şi de Recuperare pentru Copiii cu Dizabilităţi Şimleu Silvaniei, Ştefan Pop.

Precizăm că Centrul de Zi şi de Recuperare pentru Copiii cu Dizabilităţi Şimleu Silvaniei se adresează familiilor din localitate şi din arealul învecinat  şi oferă servicii de terapie personalizată pentru fiecare beneficiar.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

22 Iunie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei