Miercuri , 6 Februarie 2019

Taxa auto va fi returnată în scurt timp

 Ministrul de Finanţe spune că banii pentru taxa auto se vor primi mai devreme decât a fost prevăzut iniţial prin ordonanţa de urgenţă din 28 decembrie 2018, prin care termenul pentru restituirea taxei auto a fost prelungit până la 30 iunie 2019. La nivel de judeţ au fost depuse până în acest moment 24.246 de cereri.

 Ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici spune că taxa auto va fi returnată imediat după aprobarea bugetului, adică mai repede decât prevede ordonanţa de urgenţă 114, dată în 28 decembrie 2018. Prin această ordonanţă, practic, fusese prelungit termenul pentru restituirea  taxei auto până la 30 iunie 2019.

În Sălaj au fost depuse până în prezent 24.246 de cereri în vederea restituirii taxei auto, iar Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Sălaj va efectua restituirile către contribuabili pe măsură ce se alimentează  contul cu fondurile necesare de către Administraţia Fondului de Mediu.

Ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici mai spune că returnarea taxei auto este o obligaţie a statului pe care acesta trebuie să şi-o onoreze.

„Taxa auto este o obligaţie pe care statul trebuie să şi-o onoreze, s-au luat banii oamenilor, de-a lungul timpului, nejustificat, şi sumele vor trebui să fie rambursate. Am pus în legea bugetului un termen mai larg, final de iunie 2019, dar o să fie mai devreme. Cum va fi bugetul, într-o săptămână sau două, imediat se fac deschiderile şi oamenii vor primi banii într-un timp cât mai scurt”, a spus Teodorovici.

Pe de altă parte, Comisia Europeană a solicitat recent, ca în următoarele două luni, să se facă rambursarea taxelor de înmatriculare a autoturismelor percepute, în mod necuvenit.

Anterior acestei decizii, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a considerat că aceste taxe încalcă normele UE, respectiv articolul 110 din Tratatul de Funcţionare al UE. „Normele româneşti privind restituirea taxelor nu respectă principiile cooperării loiale, echivalenţei şi efectivităţii. Mai mult, se pare că dacă România nu va lua măsuri în următoarele două luni, Comisia poate decide să trimită cazul în faţa Curţii de Justiţie a UE”, spun reprezentanţii CE.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

18 August 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Scorpion
18 August 2019
Citeşte mai mult