Joi , 10 August 2017

Târgurile de porcine, interzise în România

Începând de miercuri, comercializarea porcinelor şi a cărnii de porc în târguri a fost interzisă pe întreg teritoriul României.

  În consecinţă, se vor aplica măsuri drastice persoanelor care vând sau cumpără porcine sau carne de porc din târguri şi pieţe. "Având în vedere confirmarea în municipiul Satu Mare a două focare de pestă porcină africană la porcii domestici şi în baza unei note de servicu emise de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară, Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor ,DSVSA Sălaj a dispus interzicerea organizării de târguri pentru vânzarea-cumpărarea de porcine", informează purtătorul de cuvânt al DSVSA Sălaj, Vasile Chindriş.

Pesta porcină africană este o boală a porcinelor domestice şi sălbatice, mortală pentru porcii care se îmbolnăvesc. Pentru această boală nu există vaccin, singura cale de a feri animalele fiind respectarea unor măsuri de protecţie la venirea în contact cu animalele sănătoase.

 

De asemenea, proprietarii de animale trebuie să anunţe medicul veterinar din localitatea în care trăiesc despre toate cazurile de mişcare, îmbolnăvire, sacrificările de necesitate sau cele de mortalitate la porcine.

 

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

21 Iulie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Peşti
21 Iulie 2018
Citeşte mai mult