Luni , 21 August 2017

Tânăr din Şimleu Silvaniei, premiat de Institutul Regal al Arhitecților Britanici

 George Pop, un tânăr de 21 de ani din Şimleu Silvaniei care studiază arhitectura la Universitatea din Portsmouth, Anglia, a fost premiat de către Institutul Regal al Arhitecților Britanici (RIBA).

 

La finalul primului nivel universitar, respectiv cel de licenţă, care a durat trei ani în vederea calificării ca arhitect, proces educaţional care în Marea Britanie durează cel puţin 7 ani, George a primit Premiul pentru Excelență oferit de către Institutul Regal al Arhitecților Britanici (RIBA). Acest premiu de Excelenţă i-a fost oferit pentru rezultatele academice excepţionale obţinute în cei trei ani universitari. Distincţia i-a fost acordată de către Dominic Gaunt, președintele filialei RIBA Hampshire, în cadrul ceremoniei de la sfârşitul anului academic. Premiul, care este menit să elogieze talentul studenților viitori arhitecţi, este acordat anual unui singur absolvent de Arhitectură din regiunea Hampshire de către filiala RIBA, reprezentată de aproape 900 de arhitecți.

 Analizând proiectele, membrii juriului au fost impresionaţi de cel al lui George, "The Jungle Fabrication", care utilizează ideea de locuințe sociale ca punct de plecare pentru a descoperi noi alternative prin care habitatul uman ar putea răspunde schimbărilor climatice. Abordarea sa multidisciplinară față de arhitectură – aplicarea de sisteme biologice și robotizate – a fuzionat cu ideea potrivit căreia confortul se realizează prin crearea de paralele cu starea umană prenatală și analizarea modului în care "natura geometrică a uterului" influențează starea de bine a fătului. Dominic Gaunt, preşedintele filialei RIBA, comentează că proiectul lui George s-a impus convingător drept câștigător al premiului: "Volumul de muncă și creativitatea dovedite de proiectul lui George au atins un nivel pe care l-am putea aștepta în cazul unui masterat. Proiectul său vine cu o propunere de altă natură, ambiţioasă din punct de vedere al ţelului stabilit şi susținută de un nivel aprofundat de gândire conceptuală și de interogare a ideilor. O prezentare grafică remarcabilă pentru un portofoliu cu adevărat profesional care, prin urmare, a recomandat un câștigător demn ".

George Pop este din Şimleu Silvaniei, absolvent în 2014 al Colegiului Național “Simion Bărnuțiu”, specializarea Matematică-Informatică. A fost unul dintre elevii care a obţinut atunci media 10 la examenul de bacalaureat. În prezent, George a fost recrutat de către o companie de elită în domeniul arhitecturii, “Ayre Chamberlain Gaunt Architects”, unde va face 2 ani de stagiatură.

 

 

 

 

Comentariile celorlalți

Octavia pe 23.08.2017 la 21:23
Bravo,domnule!
Mariana pe 23.08.2017 la 08:38
Felicitări George!
Talentul, munca și dăruirea, își primesc binemeritatele ,,roade'!
Mult succes !
Othilia Groza pe 22.08.2017 la 16:48
Felicitari celor ce l-au invatat si educat sa munceasca constiincios.
Bravo George, suntem mandri de tine.
Laudat sa fie Isus!
MT pe 22.08.2017 la 09:16
Felicitari tanarului pt.aceste rezultate,dar si parintilor care au fost alaturi de el.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

13 Decembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Leu
13 Decembrie 2018
Citeşte mai mult