Miercuri , 10 Iulie 2019

Tabără de cercetare etnografică la Bădăcin

În perioada 9 -15 iulie, Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj derulează o nouă tabără etnografică de teren, la Bădăcin. Tabăra de teren – una dintre puținele de acest fel din țară  - este urmarea unei colaborări cu Facultatea de Litere din Baia Mare, secția de Etnologie – Studii Culturale, prin intermediul profesoarelor Delia Suiogan și Natalia Lazăr.
Evenimentul se desfășoară în cadrul unui proiect anual mai larg - "Școala de vară a etnografilor de teren". Prelegeri teoretice și aplicații concrete în cercetarea etnografică, ce are printre obiective cunoașterea obiceiurilor și tradițiilor specifice satelor sălăjene; deprinderea cursanților cu metodele anchetelor etnografice de teren; aplicarea concretă a instrumentelor utilizate în cercetarea etnografică de teren; chestionarea memoriei culturale a subiecților; realizarea unor studii de caz cu subiect etnografic; culegerea materialului etnografic și folcloric din satele sălăjene și publicarea rezultatelor cercetării.
Tabăra din acest an continuă studiile anterioare de teren, cu radiografierea antropologică a aceleiași zone din anul precedent, care s-a dovedit a fi deosebit de productivă: satele din bazinul Șimleului, în special satul Bădăcin. Materialul de teren rezultat în urma taberei va sta la baza unui volum de studii etnografice și antropologice.
Parohia Greco-Catolică de la Bădăcin este partener în proiect, studenții fiind ghidați în comunitate de părintele paroh dr. Cristian Borz și Maria Borz.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei