Vineri , 19 Aprilie 2019

Sute de tineri din Sălaj au gustat din bucuria filmelor create special pentru ei

Patru zile de proiecții în Zalău și Jibou, aproape 900 de tineri spectatori și o selecție de filme care a primit aprecierea tuturor – așa s-ar rezuma cea de-a 2-a ediție a TenarisCineJunior desfășurată în perioada 30 martie – 15 aprilie. Mini-festivalul organizat de TenarisSilcotub le-a oferit din nou tinerilor cinefili posibilitatea de a viziona filme cu mesaje educative.
Pentru ediția din acest an, organizatorii au ales două filme inedite, cu povești foarte diferite, proiectate în premieră în Sălaj. Străjerii, primul film românesc pentru copii și tineri produs după 1990, i-a transpus pe spectatori în suspansul unei dispariții misterioase dintr-o tabără de vară. Aventurile prin pădure prin care trec protagoniștii s-au transformat în lecții de viață pe care publicul nu le va uita curând. 
 
Tot din programul celei de-a 2-a ediții a festivalului, Candoarea fratelui meu a stârnit foarte multă emoție prin povestea celor doi frați, dispuși să-și asume toate riscurile pentru a rămâne împreună. Filmul german a oferit un test despre ce înseamnă iubire și familie, dar și o perspectivă educativă asupra modului în care tinerii trebuie să abordeze persoanele cu dizabilități. 
 
Proiecțiile au avut loc în amfiteatrul TenarisUniversity de la sediul companiei și, pentru prima dată, în Casa de cultură orășenească din Jibou. 
„TenarisCineJunior a apărut ca o inițiativă care să răspundă nevoii de activități de recreere pentru copii și tineri identificate în comunitățile noastre. Ediția a-2-a a venit cu noutăți, printre ele proiecții speciale pentru elevii Liceului Tehnologic Octavian Goga din Jibou și participarea a 45 de copii din centrul de plasament din Cehu Silvaniei. Ne bucurăm că am completat agenda comunității din această primăvară cu 7 proiecții, bine primite de toți cei care au răspuns invitației noastre”, a precizat Codruța Hodrea, manager relații cu comunitatea TenarisSilcotub.
Creat în 2018, TenarisCineJunior - proiect inițiat și finanțat integral de TenarisSilcotub, realizat în parteneriat cu Asociația de Promovare a Filmului Românesc (APFR) - completează festivalul de film TenarisCineLatino organizat anual în timpul verii și dedicat spectatorilor de toate vârstele. TenarisCineLatino 2019 este deja în pregătire și va avea loc în luna iunie.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei